Lukket politistation giver utryghed

De Konservative i Dragør prøver at få Københavns Politi til at genåbne Station Amager, men foreløbig er første forsøg endt uden resultat.

De Konservative i Dragør vil have Københavns Politi til at genåbne Station Amager. Det sker efter at politiet den 1. april valgte at lukke politistationen.

Lukningen af stationen sker i et område med næsten 200.000 borgere, og de konservative mener, at det er utrygt, at borgerne nu skal betjenes fra Station City og Station Bellahøj.

Derfor har de tidligere bedt kommunalbestyrelsen om at lægge pres på både politiet og justitsministeren for at få genåbnet stationen. Samtidig har de bedt om at få kvartalsvise opgørelser over responstider ved udrykning.

- Vi tror ikke på at patruljerne kommer hurtigt til Dragør, siger de konservatives gruppeformand, Kenneth Gøtterup til TV 2 Lorry.

Københavns Politi har nu svaret Dragør Kommunen.  Skriftligt.

Her kan man blandt andet læse, at Københavns Politi ikke kan oplyse responstider og ikke råder over udstyr, der kan måle responstiden.

Dragørs konservative gruppeformand undrer sig over svaret fra politiet:

- Det er amatøragtigt, at de ikke har et system, der kan give responstider. Hvordan skaffer de sig så et overblik?, spørger han og fortsætter:

- Det kan jo så undre at polititdirektøren fastholder og oplyser, at der ingen grund er til bekymring. Det er jo ganske let at sige, når vi som kommune ikke har en jordisk chance for at følge med i om responstider mv. er rimelige og borgerne betjenes ordentligt, siger Kenneth Gøtterup.

Dragør Kommune har endnu ikke hørt fra justitsministeren.

De Konservative vil i slutningen af maj forsøge at få kommunalbestyrelsen til igen at rette henvendelse til både Københavns Politi og justitsministeren.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

amdisenogbjørstorp

"Et forsøg på snyd" før drama-valg i S: Samme kreditkort oprettede 33 medlemskaber

20160309-162009-3-1920x1281we

Gentoftes stemmesluger tjekker ud - nu kaster de andre sig over byttet

Hans Toft 2018

Går af efter 28 år som borgmester: ”Han symboliserede det kommunale Konservative”

20180314-173131-5-1920x1281we

Politisk chok i Gentofte: Hans Toft går af til maj

Dragør

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere