Lukket politistation giver utryghed

De Konservative i Dragør prøver at få Københavns Politi til at genåbne Station Amager, men foreløbig er første forsøg endt uden resultat.

Foto: TV 2 Lorry - arkiv

De Konservative i Dragør vil have Københavns Politi til at genåbne Station Amager. Det sker efter at politiet den 1. april valgte at lukke politistationen.

Lukningen af stationen sker i et område med næsten 200.000 borgere, og de konservative mener, at det er utrygt, at borgerne nu skal betjenes fra Station City og Station Bellahøj.

Derfor har de tidligere bedt kommunalbestyrelsen om at lægge pres på både politiet og justitsministeren for at få genåbnet stationen. Samtidig har de bedt om at få kvartalsvise opgørelser over responstider ved udrykning.

- Vi tror ikke på at patruljerne kommer hurtigt til Dragør, siger de konservatives gruppeformand, Kenneth Gøtterup til TV 2 Lorry.

Københavns Politi har nu svaret Dragør Kommunen.  Skriftligt.

Her kan man blandt andet læse, at Københavns Politi ikke kan oplyse responstider og ikke råder over udstyr, der kan måle responstiden.

Dragørs konservative gruppeformand undrer sig over svaret fra politiet:

- Det er amatøragtigt, at de ikke har et system, der kan give responstider. Hvordan skaffer de sig så et overblik?, spørger han og fortsætter:

- Det kan jo så undre at polititdirektøren fastholder og oplyser, at der ingen grund er til bekymring. Det er jo ganske let at sige, når vi som kommune ikke har en jordisk chance for at følge med i om responstider mv. er rimelige og borgerne betjenes ordentligt, siger Kenneth Gøtterup.

Dragør Kommune har endnu ikke hørt fra justitsministeren.

De Konservative vil i slutningen af maj forsøge at få kommunalbestyrelsen til igen at rette henvendelse til både Københavns Politi og justitsministeren.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik