Tidligere borgmester og nuværende viceborgmester i Dragør er død - 65 år

Allan Holst (S) er død efter længere tids kræftsygdom. Han blev 65 år og var nuværende viceborgmester.

Den nuværende 1. viceborgmester og tidligere borgmester igennem to perioder i Dragør Kommune, Allan Holst (S), er død. 

Det oplyser Socialdemokratiet i Dragør på Facebook. 

Allan Holst blev 65 år gammel og efterlader sig kone og tre børn.

"Det var en stor sorg, da vi fik at vide, at Allan Holst afgik ved døden fredag den 6. marts 2020," skriver Socialdemokratiet i Dragør på Facebook

"Vi har mistet en god ven, en afholdt og respekteret politiker i Dragør. Vi vil savne Allan, vores ankermand og trofaste ven. Vores tanker går til Inge og familien, som har mistet en ægtemand, far, morfar og meget mere. Æret være Allans minde," skriver partiforeningen.

Døde efter forløb med kræft

Allan Holst døde efter et længere forløb med kræft, oplyser Lars Peter Olsen, der var formand for Socialdeomkratiets partiforening i Dragør fra marts 2018 til september 2019. 

- Kræften blev konstateret før kommunalvalgkampen i 2017. I tordags fik vi meddelelsen om, at han ville være sygemeldt i en måned. Og han døde 24 timer senere. Han har virket til det sidste, siger Lars Peter Olsen til TV 2 Lorry. 

Stor respekt blandt modstandere

Han har kendt Allan Holst igennem mange år og beskriver ham som en uhyre vellidt politiker, der var kendt for at kunne samarbejde konstruktivt med politiske modstandere. 

- Der var stor respekt for, hvad han gjorde for Dragør. Han kunne noget som andre havde sværere ved. 

- Han har samarbejdet med partier på kryds og tværs. Og det er blandt andet derfor, at vi har den specielle konstellation i Dragør, hvor Socialdemokratiet og Dansk Folkepari bakker op om en Venstre-borgmester. Det sker altså i en ærkekonservativ kommune som Dragør. 

- Han har i svære tider fået politiske partier til at samarbejde, selvom økonomien har været håbløs, siger Lars Peter Olsen. 

Artiklen fortsætter efter faktaboksen...

Blå bog: Allan Holst (S)

Borgmester i syv år

Allan Holst var 1. viceborgmester i Dragør Kommune, hvor han også var formand for By-, Erhvervs- og Planudvalget samt medlem af Økonomiudvalget og Børne-, Fritids- og Kulturudvalget.

I perioden 2006-2013 var Allan Holst borgmester i Dragør Kommune. Allan Holst har tidligere været valgt til kommunalbestyrelsen for Socialdemokratiet i perioden 1990-1998.

Allan Holst har erfaring med ledelses- og bestyrelsesarbejde gennem mange år. Siden 2014 har han arbejdet som Senior Executive Secretary på Københavns Universitet.

I 2019 modtog Allan Holst Dannebrogordenens Ridderkors. I februar 2020 blev han udnævnt som æresmedlem af den lokale partiforening.