Forældre får bekymrende brev efter kriminalitetsbølge blandt unge

Dragør Kommune opfordrer forældre til at passe bedre på deres unge børn, efter at en større gruppe unge har begået former for kriminalitet i byen.

Hærværk, ildspåsættelse, hash, vold ohg trusler.

Det blot nogle af eksemplerne på den bekymrende, kriminelle adfærd, som en større gruppe på 50-60 unge har udvist i Dragør gennem de seneste uger.

Som konsekvens har Dragør Kommunes SSP-hold udsendt et bekymringsbrev til forældre til børn i udskolingen, hvori de opfordres til ikke at lade deres børn deltage i sammenkomster med gruppen af unge uromagere.

I brevet skriver kommunens SSP-hold, at de unge organiserer sig i lukkede grupper via de sociale medier og samler sig om aftenen i weekenderne omkring skoler og institutioner i Dragør.

Her har de begået forskellige hærværk på skolernes udendørs faciliteter, ildspåsættelser, smadret vinduer, røget hash og begået et indbrud på den ene af skolerne, hvor en brandalarm er blevet aktiveret for sjov af de unge.

- Det er tydeligt, at alkohol er en central del af temaet, når de unge samles. Og der er eksempler på unge, som er blevet udsat for vold og trusler af andre unge i de sene aftentimer, skriver kommunens SSP-konsulent i brevet.

De unge mødes i de sene aftentimer i skolegårde som her på Store Magleby Skole.
De unge mødes i de sene aftentimer i skolegårde som her på Store Magleby Skole.
Foto: TV 2 Lorry

Dertil kommer, at de unge efterlader et aftryk af smadrede flasker, cigaretskodder, jointskodder og affald til stor gene for de institutioner, som møder ind og skal i gang med et større oprydningsarbejde, før de er klar til at åbne.

Borgmester tager en snak med sine egne børn

Kommunens SSP-hold er overbevist om, at det kun er en del af gruppen, der står bag den voldelige og truende adfærd, men forældre i Dragør opfordres alligevel til at tage en snak med deres børn om, at de kan komme i problemer, hvis de deltager i sammenkomsterne.

Det budskab bakkes op af Dragørs borgmester, Eik Bidstrup (V).

- Jeg har også børn, der er teenagere, og jeg synes, vi skal tage en snak med vores børn og deres kammerater og snakke med dem om helt basal opførsel. Det er vigtigt, at vi råber vagt i gevær og får sagt, at det, der er sket, er en uacceptabel opførsel, siger han til TV 2 Lorry.

Dragørs borgmester Eik Bidstrup opfordrer forældre til at tage en snak med deres børn.
Dragørs borgmester Eik Bidstrup opfordrer forældre til at tage en snak med deres børn.
Foto: TV 2 Lorry

Ifølge kommunens SSP-hold har politiet tidligere noteret en del af de unge, som har været til stede under sammenkomsterne, alderssammensætningen spænder fra cirka 14 til 18 år og rummer unge både fra Dragør og Tårnby.

SSP i Dragør opfordrer til, at de unge finder andre fællesskaber eller aktiviteter at være en del af.

Kommunen vil ikke støtte unge-aktivtiter med alkohol

Anne Søgaard, som er initiativtager til den lokale filial af Natteravnene i Dragør, skriver i en kommentar til et opslag på Facebook, hvor brevet fra SSP er blevet delt, at Natteravnenes bestyrelse holdt et møde med de unge for et års tid siden, og spurgte dem, hvad de kunne ønske sig.

"De havde et stort ønske, om et sted de kunne passe på og være dem selv gerne hvor de måtte drikke," skriver hun.

Men ifølge Dragørs borgmester kommer sådan et tilbud ikke på tale.

- Man kan altid diskutere, om vi har tilbud nok. Vi har et væld af foreningsaktiviteter i form af sportstilbud og spejdertilbud. Men det, der er issuet, er, at nogle af de unge ønsker et sted, hvor de godt må drikke alkohol, og det kan vi som kommune ikke finansiere eller støtte, da vi har en kommunal politik om, at der ikke må være alkohol. Vi vil gerne lave alle mulige andre former for aktiviteter med netcafé og lignende, men vi kan ikke støtte ungdomsaktiviteter med alkohol, siger Eik Bidstrup til TV 2 Lorry.

17-årig smadrede op mod 20 biler

Kommunens brev til forældrene i Dragør blev sendt ud den 11. november, og der har efterfølgende ikke været nye tilfælde med store sammenkomster af unge og dertilhørende ballade, fortæller Eik Bidstrup.

Dog kunne TV 2 Lorry så sent som i går fortælle, at politiet natten til lørdag anholdt en 17-årig dreng, der forinden havde begået hærværk på op mod 20 biler forskellige steder i Dragør.

Ifølge Eik Bidstrup har sagen dog ingen forbindelse til de sammenkomster, som kommunen omtaler i bekymringsbrevet.

- Det er to forskellige sager. Man kan aldrig gardere sig imod, at der er nogen, der har behov for at gå amok på biler. Det, vi ønsker at gardere os mod, er, at de unge mødes i skolegårde og vores institutioners legepladser, siger Eik Bidstrup.