Allerød-borgmester: Her er mine løfter til borgerne de kommende fire år

Karsten Längerich (V) har en drøm om at gøre Allerød Kommune til den første i hele Danmark uden en eneste arbejdsløs indbygger.

Artikelserie: Det lover din borgmester

Hvilke tre tiltag vil du love borgerne i kommunen, at du - og I - har opnået om fire år?

  • Udvidelsen af Blovstrød Skole er gennemført, og eleverne er rykket ind i de nye lokaler.
  • Kulturtorvet i Allerød bymidte er i gang med at blive gennemrenoveret med teater og en biograf. Vi har diskuteret det i 20 år, men nu skal der sættes handling bag ord.
  • Og så har vi bygget et nyt plejecenter, som skal supplere med tilstødende ældreboliger.


Hvad er den største og vigtigste udfordring, kommunen står over for de kommende fire år - og som er noget andet, end det du lige har nævnt?

Rekruttering af kommunale medarbejdere. Det er den største udfordring, vi står foran. Vi kan diskutere økonomi og praktik, men rekruttering er altafgørende. Det er specielt på ældre- og sosu-området, sekundært på børneområdet.

Det er fint at afsætte penge og love borgerne, at der altid er to pædagoger på job og så videre, men hvis vi ikke kan ansætte dem, så kan vi lave nok så mange løfter til ingen verdens nytte.


Hvordan vil du helt konkret arbejde på at løse det?

Vi nedsætter et udvalg, der har rekruttering som overskrift, for alle i byrådet er enige om, at det er et kæmpe problem.

Flere unge skal søge velfærdsuddannelserne, og vi skal have flere unge ind på plejecentre for at ”hygge” om de ældre medborgere med tilhørende ungarbejderløn. Det er et sted at starte.

Så skal vi blive bedre til at fastholde og videreuddanne vores medarbejdere, for det har vi indtil videre ikke været gode nok til. Her skal der en helt anden og ny tilgang til.


Hvis du skulle drømme stort, hvilket enkeltstående projekt kunne du godt tænke dig at være med til at realisere i kommunen?

Jeg drømmer om, at Allerød bliver den første kommune i landet helt uden arbejdsløse. Lige nu (februar 2022, red.) er den på 1,4 procent. Alle steder skriger på arbejdskraft, og det er svært at skaffe medarbejdere nok.

Forestil dig at CNN kom og lavede et indslag om en kommune i Norden, hvor der slet ikke er arbejdsløse. Det kunne da være for fedt.

Det ville jo nok kræve lidt dialog med Christiansborg, specielt i forhold til, hvordan vi som kommune kan henvise de sidste ledige. Men altså, for mig som borgmester finder jeg det grundlæggende spøjst, at vi med den ene hånd udbetaler dagpenge og med den anden hånd famler efter ledig arbejdskraft.
Spørg Os - Afstemning

Spørg Os - Formular

Hvad undrer du dig over?

Mest læst i dag

Se flere

Politik

20211023-171934-L-1920x1280we

Intern uro udstiller kriseramt konservativ kronjuvel

20210203-143236-L-1920x1280we

Én sjællandsk eks-DF’er har allerede meldt sig under Støjbergs faner – to flere kan være på vej

20200818-115842-A-1600x1066we

Se din kommune: Byggeprojekter på stribe udskydes i hovedstadsområdet

20210811-125737-4-5805x3870ma

playRekordlang ventetid på byggetilladelse i København bliver nu endnu længere

Allerød

Forsiden lige nu

Se flere