Særlig vaccinationsindsats rykker til Brøndby

Et stort antal borgere, der ikke har reageret på den almindelige invitation til vaccine får nu muligheden for at blive stukket uden forudgående aftale, og det er der mange, der tager i mod. Onsdag går det løs i Brøndby Strand.

Det er ikke alle, der reagerer, når de i deres e-Boks får en invitation til vaccination mod Covid-19. 

Og i nogle kommuner og bydele er andelen af folk, der ikke reagerer ekstra høj. 

Derfor gennemfører Sundhedsstyrelsen i disse uger en særlig vaccinationsindsats, hvor borgere i udvalgte områder kan møde op og få vaccinen uden aftale.

Mandag gik startskuddet i Tingbjerg, og da dagen var gået, havde 257 borgere fået et stik. Onsdag og torsdag får borgere i Brøndby Strand samme tilbud.

Brøndby Kommune oplyser selv, at der er tale om et område, hvor vaccinetilslutningen ligger lavere end landsgennemsnittet. 

Der er altså færre borgere, der siger ja tak, når de får besked om, at de er inviteret.  I Brøndby Strand har 17,7 procent af borgerne ikke reageret på deres invitation til vaccination mod corona. 

Sognet er derfor af Sundhedsstyrelsen og Region Hovedstaden udpeget til at huse et lokalt vaccinationstilbud, der skal få flere til at tage imod vaccine. Det sker som et led i indsatsen ’Lighed i vaccination’, der skal imødegå nogle af de barrierer, der kan være for at blive vaccineret.

- Det betyder, at borgere i Brøndby Strand fra 40 år og op kan blive vaccineret i Kulturhuset Brønden den 16. og 17. juni kl. 14-20, skriver Brøndby Kommune i en pressemeddelelse.

Og hvis man tager imod tilbuddet og dukker op, så kan man være heldig, at det er selveste Søren Brostrøm, der giver stikket. Direktøren for Sundhedsstyrelsen besøger nemlig vaccinationstilbuddet klokken 18, og står så selv for nogle af stikkene. 

Kommunen ringer til borgerne

Brøndby Kommune ringer rundt til borgere i den relevante aldersgruppe i Brøndby Strand, som har en vaccineinvitation, de ikke har reageret på efter to uger.

- Vi er glade for at vi via et hurtigt og godt samarbejde med myndighederne nu kan tilbyde borgere i Brøndby Strand Sogn et lokalt vaccinationstilbud, så vi får en høj vaccinationstilslutning. Vi ved, at det praktiske med blandt andet tidsbestilling og NemId er en barriere for nogle borgere og ved at tilbyde dem, at de kan kigge forbi det lokale kulturhus og få deres stik, er det vores håb, at vi får flere vaccineret, siger Per Jensen, formand for Social- og Sundhedsudvalget i Brøndby Kommune.

Kommunen oplyser, at den telefonisk vil kontakte godt 900 borgere i Brøndby Strand, som endnu ikke har fået booket en vaccinationstid. Håbet er at mellem 200 og 300 tager imod det nye tilbud.

Vaccinerne til den særlige indsats kommer fra Region Hovedstaden, der ud over at drive ni vaccinationscentre også har stor erfaring med lokale og målrettede indsatser til borgere, der har brug for et fremskudt tilbud i udvalgte lokalområder. 

Formanden for regionens sundhedsudvalg, Christoffer Buster Reinhardt (C) håber, mange vil takke ja til det frivillige tilbud om vaccination:

- Alle borgere skal modtage et tilbud om vaccination, og derfor er jeg rigtig glad for, at der bliver sat ekstra kræfter ind på at vaccinere de sogne i Region Hovedstaden, hvor tilslutningen ikke er så høj endnu. Jeg håber, rigtigt mange vil benytte sig af det frivillige tilbud om at blive vaccineret, så endnu flere kan blive beskyttet mod COVID-19, siger han.

Der skal to stik til

For at kunne få vaccinationen i det lokale tilbud i Brøndby Strand den 16. eller 17. juni, er det nødvendigt, at man har mulighed for at komme tilbage i uge 29 (den 21. og 22. juli) for at få andet stik.

Vaccinationerne foregår 16. og 17. juni i Kulturhuset Brønden mellem klokken 14 og 20. 

Man skal være over 40 år gammel og have en vaccineinvitation, man ikke har reageret på - og man skal medbringe sit sundhedskort.


_

_


Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

Corona forside

Her er dagens coronatal

Håndsprit hænder

SSI varsler smittestigning, men hvor klar er vi egentligt?

Respirator

Lige nu er der nul indlagte i respirator - men tallet vil stige, siger overlæge

20210126-163651-L-1920x1215we

Sommerferien er slut for mange: Bringer coronasmitten op


Brøndby


Forsiden lige nu

Se flere