Se foto: Fandt du fejlen? Nu retter kommunen den

Billedet satte gang i stor debat, men nu er fejlen rettet, oplyser kommunen.

Billedet fra et lyskryds i Ballerup satte tidligere på måneden gang i stor debat på TV 2 Lorrys Facebookside. Nu oplyser kommunen, at fejlen i krydset er rettet.

Samtidig er man i gang med at se på om samme fejl, skal rettes andre steder i kommunen. 

Fodhvilere

Som du kan se på billedet øverst står 'fodhvileren' nemlig i højresvingsbanen, hvor der samtidigt er et skilt, der viser, at det altid er tilladt at svinge til højre. Dermed gør 'forhvileren' ingen nytte og er fjernet, oplyser Anna Driscoll, der er cykelkoordinator i Ballerup Kommune til TV 2 Lorry. 

- Der er ikke nogen god forklaring - de må have været uopmærksomme, da de satte den op. De fodhvilere, der er placeret forkert, flytter vi andre steder hen. Vi er allerede i gang, lyder det fra cykelkoordinatoren.​ 

Da vi lagde billedet op på TV 2 Lorrys Facebookside tidligere på måned affødte det stor debat. Nogen brokkede sig over, at skattekronerne blev brugt for dårligt, andre vidste slet ikke, hvad stativet skulle gøre godt for, men de fleste grinte blot af fejlen: 

"Folk der skal ligeud, må kun benytte stativet, hvis de har meget lange ben," skrev en Facebookbruger for eksempel. 

I Ballerup bliver der i alt sat 16 fodhvilere op på tre supercykelstier. De tre supercykelstier, der går igennem Ballerup (Ring 4-, Værløse- og Frederiks-sundruten), indvies i maj 2017.