Advokat: Renseri risikerer lukning trods uopsigelig lejekontrakt

Trods en uopsigelig lejekontrakt på næsten 10 års løbetid, så risikerer ejeren af et lille renseri i Skovlunde, at blive tvunget til at lukke sin butik med store økonomiske tab.

Ifølge advokat Peter Hallgren kan Expres Rens - trods gode kort på hånden i form af en uopsigelig lejekontrakt - alligevel risikere store økonomiske tab. Foto: TV 2 Lorry

Expres Rens i Skovlunde Centret kæmper en hård kamp mod udlejer for ikke at måtte forlade sit lejemål med store økonomiske tab.

Og selv om Expres Rens står med en lejekontrakt, der fra udlejers side er uopsigelig for de næste ti år, kan de meget vel blive tvunget væk alligevel.

Læs også Renseriejer i desperat opråb: Byggematador vil presse os ud

Det vurderer advokaten Peter Hallgren, som vi skal understrege, hverken har forbindelse til udlejer eller lejer:

- Jeg har desværre ofte set i den her type sager, at lejer simpelthen må lukke, fordi omsætningen falder. Og når lejer ikke har de økonomiske muskler til at stå imod med i forhold til advokatomkostninger, faldende omsætning etc. - ja, så har det i mange tilfælde nogle fatale konsekvenser. Specielt hvis sagen bliver trukket i langdrag i form af ankesager i retssystemet, siger Peter Hallgren.

Jeg har desværre ofte set i den her type sager, at lejer simpelthen må lukke, fordi omsætningen falder.

Advokat Peter Hallgren

For mere end tre år siden fik Skovlunde Centret nye ejere i form af Ivan Bjerg Larsen og kompagnonen Bjørn Skouenby.

Via deres advokat nægter de at anerkende, at Expres Rens har en lejekontrakt, som fra udlejers side er uopsigelig frem til 1. marts 2029. 

Og de begrunder det med, at bestemmelsen om uopsigelighed i lejekontrakten aldrig er tinglyst.

Læs også Hotelejer dømt til at betale penge tilbage - men lejer har stadig ikke set en krone

Advokat: Uopsigelighed er gældende - men lang ankesag kan dræne renseri

Hverken Ivan Bjerg Larsen, hans kompagnon Bjørn Skouenby eller deres advokat ønsker at lade sig interviewe om sagen, men advokat Peter Hallgren mener ikke, at de har ret i deres påstand:

- Det, man skal forstå her er, at udlejer jo er bekendt med, at lejer har den her uopsigelighed.  Så når en udlejer går ind og sælger ejendommen og overdrager den til en ny ejer (Ivan Bjerg Larsen og Bjørn Skouenby, red.) - ja, så ved den nye ejer jo - når man kigger lejekontrakten igennem - at der jo er en lang årrække af uopsigelighed i den her lejekontrakt, og det skal man så respektere, siger Peter Hallgren.

Men selv om ejerne af Skovlunde Centret skulle ende med at tabe den kommende sag i Boligretten kan de ifølge Peter Hallgren alligevel ende med at trække det længste strå, hvis de anker sagen til Landsretten.

En sådan ankesag kan hurtig strække sig over både et og to år og med endnu større økonomiske tab for renseriet.

Læs også Ejer jubler: Ikonisk Gasolin-værtshus reddet fra lukning

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik