Von Trier vender hjem: Skal indspille storfilm i København

Den ekvilibristiske instruktør Lars Von Trier har ikke optaget en international spillefilm i Danmark siden år 2000. Nu vender han hjem.

"The House That Jack Built" er titlen på en ny spillefilm, som skal indspilles fra maj 2017.

Bag filmen står den internationalt kendte dansker Lars Von Trier, som står bag store filmsuccesser som "Dancer in the Dark", "Dogville" og "Melancholia".

Filmen omhandler den højt intelligente Jack over en 12-årig periode og introducerer de mord, som er definerende for Jacks udvikling som seriemorder.

Jack, som spilles af den amerikanske skuespiller Matt Dillon, er hovedfortælleren i filmen, som mener, at hvert mord han begår er et kunstværk i sig selv.

På trods af at politiet langsomt nærmer sig Jack, løber han fortsat større risici i jagten på at skabe det ultimative kunstværk. 

Von Trier filmer i Danmark for første gang i 17 år

Siden "Dancer in the Dark" fra 2000 har Lars Von Trier ikke optaget en international spillefilm på dansk grund. Når næste spillefilm indspilles i København skyldes det blandt andet en investering på otte millioner kroner fra Copenhagen Film Fund.

quote Vi skal gøre alt for, at de får et fantastisk ophold i vores region

Thomas Gammeltoft, direktør i Copenhagen Film Fund

Det har nemlig gjort det muligt for Zentropa, som producerer filmen, at blive i det danske hovedstadsområde. Og det glæder fondens direktør Thomas Gammeltoft, der ser frem til, at den store kunstner vender hjem.

- Vi i Copenhagen film Fund er utroligt stolte over, at Lars von Trier skal optage i Danmark efter mange år i udlandet. Og så er det jo endnu mere fantastisk, at han kan tiltrække så store skuespillere fra hele verden, som ser det som udviklende og et privilegium at arbejde med ham, siger direktøren og tilføjer:

- Vi skal gøre alt for, at de får et fantastisk ophold i vores region. Også for Fonden er det et privilegium at bidrage til tilblivelsen af denne storfilm. 

Dansker-darling på rollelisten

Ud over den danske instruktør er der flere danske islæt i filmen. Her bidrager skuespilleren Sofie Gråbøl nemlig til værket som en af de fire hovedpersoner.

Sofie Gråbøl kendes både i Danmark og internationalt for sin rolle som Sarah Lund i DR-dramaserien "Forbrydelsen", der er blevet en verdensomspændende succes. Hun modtog desuden en Robert forrige søndag for sin præstation i dramaet "Der kommer en dag".

Gråbøl bliver flankeret af det amerikanske stortalent Riley Keough, der allerede har godt gang i karrieren i USA.

Hun har blandt andet spillet med i George Millers seksdobbelte Oscar-belønnede actiondrama "Mad Max: Fury Road" og var hovedrolleindehaver i tv-serien "The Girlfriend Experience", som hun fik en Golden Globe-nominering for.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

cosedis3

galleryFly-fotografs billeder skaber debat: ”Min kærlighedserklæring til hovedstadsområdet”

Køge Julerute

Trine fik en god idé: Arrangerer alternativ til julemarked - men på coronasikker måde

CopenhagenPride2018_16 CREDIT Tobias Jørgensen

Kæmpe prideevent i København vil tiltrække 750.000 til august: Vi hverken aflyser eller udskyder

Stormtrooper

play18-årige Karla kedede sig under corona – men så købte hun en printer

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere