Voldsoffer om nøgentortur: Sådan skete det

Et ung mand gennemlevede i 45 minutter alverdens pinsler. Han gav fredag sin rædselsberetning i byretten.

Baggrunden for en grufuld voldsepisode, hvor en 18-årig mand blev mishandlet i Vestskoven i Albertslund en kold februaraften sidste år, lader til at være et banalt skænderi om en bil og en jakke.
      Det fremgår af vidneafhøringerne fredag i Københavns Byret, hvor sagen bliver oprullet fra ende til anden.
      Voldsofret har selv indtaget vidneskranken og givet sin egen version af rædselshistorien fra den 13. februar 2011, hvor han blev pryglet og torteret i en skovkant vest for København.
      Mareridtet startede, da den halvvoksne teenagedreng sad sammen med en kammerat på en vandpibecafé tæt på Rådhuspladsen i København.
      - Da vi kommer ud, kommer der en Rød Toyota Carina kørende op på fortovet. De hopper hurtigt ud af bilen og hiver mig med, forklarer han.
      De fire gerningsmænd i Toyotaen slår undervejs den 18-årige mand i hovedet og trækker en plastikpose ned over hovedet på ham, lyder det.
      - Så kører de mig ud til en bro, trækker mig ud af bilen og truer mig med at kaste mig ud over broen, fortæller den 18-årige mand.
      Han forklarer, at motivet til volden kan skyldes et skænderi om en jakke og en bil.
      Men det allerværste er endnu i vente i den brutale voldssag, hvor to af de fire formodede gerningsmænd sidder på anklagebænken i KøbenhavnsByret.
      Det sker, da Toyotaen når frem til Vestskoven, og den 18-årige mand bliver trukket ud.
      - De siger, at jeg skal tage alt mit tøj af, og så slår de mig med alt muligt: Et jernbat, et baseballbat, kæppe. Jeg bliver også trampet i hovedet. Og så bliver jeg slået i cirka 45 minutter, fortæller den maskinklippede 18-årige mand fra vidneskranken.
      Mishandlingen fortsatte på alle mulige uhyggelige måder, lyder det.
      - De tænder deres cigaretter og slukkede skodderne på ryggen af mig. Der var også en, som tog en revolver frem og truede mig. Jeg tænkte: Jeg dør lige om lidt.
      - Så hev de mig over til bilen og lagde mig ned. Så kørte chaufføren min venstre hånd over, så den brækkede, tilføjer den 18-årige mand.
      Voldsmændene efterlod den 18-årige mand i skovkanten med beskeden om, at de ville slå hans mor ihjel, hvis han gik til politiet.
      Hvis det står til anklageren, skal den ene mand på anklage bænken udvises fra Danmark, mens den anden skal idømmes en tidsubestemt forvaringsdom.
      De to tiltalte nægter sig skyldige.
      /ritzau/


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik