01:19

Vildt vægttab og sukkersyge: Seniorcyklister er forvandlet

Den personlige træner for de to Cancer Fighters kender ingen seniorborgere i så god form som Erik Bergmann og Peter Møller

Stor fysisk udholdenhed, hurtig restitution og en enorm viljestyrke. Det er opskriften, hvis de to herrer skal lykkedes med deres enorme projekt; at krydse USA på cykel uden hjælpemidler. Det mener Peter Møller og Erik Bergmanns sportscoach, der har hjulpet de to cyklister med benhård træning siden februar måned.

 

Sportscoach, Cecilie Mathorne efter en Triathlon. Foto: Lilian Sindahl

 

 

De vidste godt der skulle trænes, men vidste ikke så meget om vejrforhold eller hvor mange timer, de skulle bruge i sadlen. 

Cecilie Mathorne, sportscoach

Da hun mødte de to "Cancer Fighters" i februar måned var sportscoachen lidt usikker på om projektet overhovedet kunne lade sig gøre. 

Læs også Seniorer krydser USA på cykel: Så vild er ruten!

- De var lidt usikre på hvad det var de havde kastet sig ud i og troede nok mest af alt, at det gik op i cykler og udstyr, griner Cecilie Mathorne.

Men siden da, kom der styr på både forventninger og træning. Det kræver enorme mængder træning at køre 170 kilometer hver dag i fem uger . Peter Møller havde en god grundform og var spinkel af bygning, så han skulle bare have bygget nogle flere muskler på. Det var sværre med Erik Bergmann.

Sukkersyge og trafikuheld

Siden februar måned har Erik Bergmann tabt sig næsten 20 kilo. En præstation der selvsagt gør det lettere at slæbe sig igennem 5400 km kuperet terræn. Men der, hvor trlæningscoachen så den største udfordring, var i Eriks sygdomshistorik.

 

Erik havde type 2 diabetes, og så har han været i en trafikulykke, hvor han efterfølgende har fået operet metal ind i kroppen. Jeg var meget i tvivl om, hvordan hans krop ville reagere på det hårde træningsprogram

Cecilie Mathorne, Sportscoach

Træningen bestod blandt andet i at have to forskellige træningspas, et om morgenen og et om eftermiddagen, for at vænne kroppen til at kunne restituere hurtigst muligt. Derudover har de hver især været på træningsture i Spanien og Italien for at vænne sig til kuperet terræn og tynd luft. 

 

Læs også Til kamp mod kræft: Seniorer cykler på tværs af USA

 

Kæmper for mænds sundhed

En af de ting som Peter og Erik vil sætte fokus på er mænds sundhed, og at hverken alder eller sygdom er en hindring for at leve et aktivt liv. Den indstilling mener sportscoachen er særlig vigtig.

- Når de kommer hjem skal de bruge noget tid på at sunde sig, og så skal de holde fokus på deres præmire formål; mænd og sundhed. Vi skal have budskabet ud til resten af befoklningen, siger Cecilie Mathorne.

Peter Møller og Erik Bergmann har kørt ca. 1000 kilometer af den i alt 5400 kilometer lange tur.

Går alt efter planen rammer de Central Park i New York den 17. oktober