Vil du have en sø i haven? Kommune giver dig penge til det

I Køge vil kommunen give private et tilskud til, at man kan anlægge en sø i haven eller rense en eksisterende.

Hvis du har planer om at få en sø i baghaven eller rense en tilgroet sø, der allerede eksisterer, og du samtidig bor i Køge Kommune, er der godt nyt.

I Høje Taastrup vil man optælle padderne.

Et enigt Klima- og Planudvalg har nemlig besluttet, at kommunen vil give et tilskud på op til 20.000 kroner til arbejdet pr. projekt, fordi søerne gavner dyrelivet og især padderne, der er freddede.

- Vi synes, det er en god ide, at vi gør noget for naturen i kommunen, og hvis nogen har lyst til at give sig i kast med at anlægge eller rense søer, vil vi meget gerne støtte det, siger Erling Larsen (S), der er medlem af Klima- og Planudvalget.

Køge Kommune har, ifølge en pressemeddelelse, taget initiativ til projektet med støtte fra Danmarks Naturfredningsforening. De to parter har også tidligere samarbejdet om selv at grave nye paddevandhuller forskellige steder i kommunen.

Krav til ansøgningen:

  • Det er en betingelse, at den, som ansøger, ejer det areal, de søger på.
  • Ansøgningen skal indeholde et kort, hvor der er vist, hvor søen ligger/skal ligge.
  • Man skal beskrive projektet, i forhold til hvor stor søen skal være og begrundelsen for projektet.
  • Man skal være indstillet på at søge de tilladelser, der er nødvendige, typisk en landzonetilladelse eller en §3-dispensation.
  • Tilladelserne skal være på plads, før gravearbejdet kan gå i gang.
  • Man skal være opmærksom på, at der ikke må graves søer i beskyttede moser eller enge, ligesom der ikke må åbnes markdræn for at skabe søer.

Kilde: Køge Kommune

Der er særligt mange springfrøer i kommunen, der sjældne på landsplan, og det er altså blandt andet dem, kommunen gerne vil skabe gode levevilkår for.

Hvis man gerne vil have en ny eller forbedret sø, og man bor i Køge Kommune, skal man sende en ansøgning til kommunen senest den 31. maj.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik