Foto: Frederikssund Kommune

Viceborgmester dropper DF: Stiller op for Konservative

Kasper Andersen fandt sig ikke i at blive opstillet som nummer fire på DF's liste. Nu er han kandidat for Konservative til november.

Det Konservative Folkeparti i Frederikssund præsenterede mandag hele 23 kandidater til Frederikssund Byråd. Særligt ét af navnene var en overraskelse.

Viceborgmester Kasper Andersen, der hidtil har repræsenteret Dansk Folkeparti, har nemlig sagt farvel og tak til sit parti og er i stedet meldt sig under de konservative faner. 

Ved valget til november er han nummer to på opstillingslisten - lige efter det nuværende eneste konservative medlem af byrådet, OIe Søbæk.

Læs også Venstre-borgmestre: Frygter at Løkkes sager koster stemmer

- En form for mistillid

Årsagen er sammensætningen af opstillingslisten hos hans nu forhenværende parti fortæller han til TV 2 Lorry.

- Jeg blev forvist til en fjerdeplads. Det kan være hvad det vil, men senere på vores generalforsamling blev vores formand gennem 15 år væltet af pinden. Det gjorde, at jeg ikke synes, jeg lokalt kan bakke op om Dansk Folkeparti længere, siger han, der opfattede det som "en form for mistilid" til den linje, han har lagt som byrådsmedlem.

Efter at han havde brudt med Dansk Folkeparti, blev han kontaktet af Ole Søbæk.

- Han spurgte, om jeg havde lyst til at stille op for dem. Det havde jeg ikke lige overvejet på det tidspunkt, men jeg kiggede på det og holdt nogle møder – og fandt ud at vi godt kunne få enderne til at nå sammen. Jeg har dog de samme holdninger til flygtninge og socialpolitik som jeg altid har haft, siger Kasper Andersen.

Læs også Kommune bøjer sig efter ’motorsavsmassakre’: Det var for voldsomt

Fortsætter som løsgænger

Der er dog ikke udsigt til en fordobling af den konservative byrådsgruppe i Frederikssund. 

Kasper Andersen forbliver nemlig løsgænger året ud - men håber så på at kunne repræsentere sit nye parti i byrådet fra 1. januar.

Ved valget peger Det Konservative Folkeparti fortsat på John Schmidt Andersen fra Venstre som den foretrukne borgmester.