Venstre: Hellere sygesenge end kunst

Pengene skal bruges på senge til de syge og ikke på kunst.

Sådan lyder det ifølge Frederiksborg Amts Avis fra Venstre i Region Hovedstaden i debatten om det kommende supersygehus i Hillerød. Byggeriet er allerede før sin gennemførelse ramt af besparelser, og det i så stort et omfang, at det kommer til at gå ud over antallet af sengepladser.

Men samtidig har det vakt debat, at der i budgetterne er afsat store beløb til kunst og udsmykning af det kommende hospital, og de penge bør flyttes, så de bruges på sengepladser, mener Venstre i Region Hovedstaden.

- Vi, og her har vi opbakning fra DF og De Konservative, ønsker at bibeholde så stor en del af det oprindelige projekt som muligt, så derfor foreslår vi at overføre de 35 millioner kroner fra kunstkøb til reservepuljen for projektet, siger regionsrådsmedlem Per Roswall (V), der også sidder i den politiske følgegruppe til hospitalsprojektet.

Region Hovedstaden vedtog ellers tilbage i 2011, at én procent af byggesummen på de mange kvalitetsfondsbyggerier skulle øremærkes kunst og udsmykning. Hospitalsprojektet i Nordsjælland løb op i sammenlagt 3,8 milliarder kroner, da det blev besluttet, og siden er byggeprisindekset steget langt mere end den prisregulering som gælder for kvalitetsfondsbyggerierne.

Debatten om kunstkøb kontra besparelser blussede op allerede i sidste måned, hvor Socialdemokraterne forsvarede

den milllionstore kunstpulje. Det indslag kan du se her.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik