Vanvittig biljagt: Flugtbil fløj hen over bil i rundkørsel

Føreren af en flugtbil er stadig på fri fod, men politiet ved, hvem han er.

Det har sandsynligvis lignet noget fra en amerikansk actionfilm, da to forskellige politikredse lørdag aften jagtede en flugtbil med tre unge mænd i.  

Biljagten endte nemlig meget dramatisk i en stor rundkørsel på Roskildevej ved IKEA i Taastrup.

- Føreren af bilen mistede herredømmet i rundkørslen. Rundkørslen skråner, så den nærmest fungerer som en rampe, og det ender med, at den bil, vi er efter, flyver over en anden bil, som er på vej ind i rundkørsel, og fortsætter ind i nogle lysmaster, siger Peter Grønbek, der er vagtchef hos Københavns Vestegns Politi, til TV 2 Lorry. 

Flyveturen var det bedst mulig udfald, lyder det fra vagtchefen.

- Det er rigtig heldigt, at de ryger op i luften, for ellers var de braget lige ind i den bil, der kom ind i rundkørslen, siger Peter Grønbek til TV 2 Lorry.  

Han oplyser, at biljagten startede i Midt- og Vestsjællands politikreds, hvor en hundepatrulje satte efter en personbil. 

Noget nærmest mirakuløst kommer de tre mænd i flugtbilen ikke mere til, end at de kan løbe fra bilen efter den voldsomme afslutning på biljagten.

Politiet anholdte kort efter to mænd i 20'erne, mens den tredje, der menes at have kørt bilen, stadig er på fri fod.

- Vi har en sikker formodning om, hvem det er, og når vi får fat i ham, bliver han sigtet for at forvolde fare for andres liv og førlighed ved grov hensynsløshed, siger vagtchef Peter Grønbek til TV 2 Lorry. 

De to unge mænd, der blev anholdt umiddelbart efter biljagten, blev efterfølgende kørt til hospitalet, hvor de blev testet for narko og spiritus.

De er løsladt igen, da alt peger på, at det ikke var dem, der førte bilen, siger vagtchefen. 

Han kan ikke oplyse, hvorfor biljagten startede. 

- Jeg vil gætte på, at der er tale om en rutinestandsning, hvor de så ikke vil stoppe, men det må den videre efterforskning vise, siger Peter Grønbek til TV 2 Lorry. 

Politiet fik anmeldelsen klokken 23.35.