09:27

Se den fulde valgdebat, hvor politikerne diskuterer, hvordan Herlev-borgerne kan blive trygge igen ved at klikke på billedet her. Video: Søren Bidstrup / Scanpix

Utryghed i Herlev: Konservative vil have vagtværn

Drabet på en ung kvinde i Elverparken i Herlev har skabt stor utryghed blandt borgerne. Ifølge de Konservative har politikerne ikke gjort nok.

Fjerde november 2016 blev en ung gravid kvinde, Louise Borglit, brutalt knivdrabt, da hun gik tur med familiens hund i Elverparken i Herlev. 

Københavns Vestegns Politi kender stadig ikke motivet bag drabet, og de har trods intens efterforskning stadig ikke fundet gerningsmanden. 

Mange Herlev-borgere har følt sig utrygge efter episoden, og det var netop også et af emnerne til dagens valgdebat i Herlev Bymidte. 

Læs også Louise-drabet: Politi uden spor et år efter

Ansvaret ligger hos byrådet

Ifølge den konservative spidskandidat Henrik Hilleberg har kommunalbestyrelsen ikke løftet opgaven på optimal vis:

- Det er en situation, vi har oplevet gennem flere år, der er blevet sværere og sværere at opretholde, siger han. 

Sagen er, at mordet på Louise skabte en særlig stemning. Vi kom i chok, og vi kom i sorg. 

Thomas Gyldal, borgmester, spidskandidat, Herlev, Soc.dem.

- Jeg mener helt grundlæggende, at vi i kommunalbestyrelsen har en forpligtigelse til at skabe tryghed, så vores børn, vores unge, vores voksne og de ældre kan færdes frit og trygt i Herlev.

- Som det er lige nu, så har politiet ikke ressourcer nok til det her. Så er der den civile indsats, men i sidste ende kan det ikke hvile på andet end kommunalbestyrelsen. Og der mener jeg ikke, at vi har gjort nok, erkender han. 

Ifølge Henrik Hilleberg vil det give trygheden tilbage til borgerne, hvis der i en bestemt tidsperiode bliver oprettet et såkaldt vagtværn, som kan tage rundt i Herlev. 

Læs også Politiet frigiver ny video af mulig drabsmand i Louise-sagen

Politiet skal tilbage til Herlev 

Borgmester Thomas Gyldal Petersen mener også, at der kan gøres mere for at skabe tryghed i Herlev. 

- Sagen er, at mordet på Louise skabte en særlig stemning. Vi kom i chok, og vi kom i sorg. Og det har taget os rigtig, rigtig mange kræfter at komme igennem det, siger den socialdemokratiske borgmester.

Han mener, at borgerne har gjort deres for at få trygheden tilbage til byen, og at kommunen har støttet borgerne. Men ifølge borgmesteren har politiet, som de savner i Herlev, en afgørende rolle for tryghedsdannelsen. 

Vi har i kommunalbestyrelsen en forpligtigelse til at skabe tryghed, så vores børn, vores unge og vores voksne og de ældre kan færdes frit og trygt i Herlev.

Henrik Hilleberg, spidskandidat, Konservative

Opråb til Justitsminister

Thomas Gyldal Petersen fortæller til dagens debatmøde, at han har skrevet nedenstående til Justitsminister Søren Pape. 

'Det kan ikke være rigtigt, Justitsminister, at det politi, som du har ansvaret for, prioriterer politiopgaver i København, som trækker ressourcer ud af Herlev for bevogtningsopgaver i København, bandeopgaver i København, så vi i virkeligheden i perioder ikke har haft politi på gaden i Herlev'.

Se den fulde debat om, hvad politikerne vil gøre for at få trygheden tilbage i Herlev, øverst i artiklen. 

Læs også Dræbte Louise Borglits søster taler ud: "Jeg vil have svar på hvorfor"