Unge søger hjælp til at klare studielivet

Landets studenterrådgivninger har travlt. 17 procent flere studerende har henvendt sig i løbet af et år for at få hjælp. Det skriver metroXpress. Det handler om dårlig undervisning, mener Danske Studerendes Fællesråd

Studerende strømmer til Studenterrådgivningen landet over. Nye tal viser, at antallet af studerende, der søger hjælp til at klare studielivet, er steget med 17 procent på et år.
»Det er meget markant. Det fortæller, at der er kommet mere pres på de studerende. Vi kan se, at der bliver flere, der har alvorlige problemer,« siger Else Marie Stilling, direktør i Studenterrådgivningen.
Og det er ikke kun bøgerne, der volder de studerende kvaler. Den hyppigste årsag til henvendelserne er koncentrationsproblemer. Derefter kan nævnes depressioner, eksamensproblemer, stress, præstationsproblemer, selvværdsproblemer og angst i faldende rækkefølge.
Else Marie Stilling peger på, at de studerende i dag kommer tidligere i gang med deres uddannelse. Skyggesiden er, at de er dårligere rustet til et krævende studieliv:
»De har ikke så meget ballast, som ældre studerende, der har arbejdet eller været ude i verden. På universitetet har man ofte kun et par timer om ugen, og man skal selv stå for at strukturere læsningen. Hvis man kommer direkte fra gymnasiet, kan det være meget vanskeligt.«
Formanden for Danske Studerendes Fællesråd, Mikkel Zeuthen, kalder tallet 'alvorligt'. Han peger på, at den øgede tilstrømning til Studenterrådgivningen også skyldes dårligere undervisning:
»Forventningen til de studerende stiger, men undervisningen følger ikke med. Der bliver færre undervisningstimer og færre undervisere per elev. Konkret betyder det, at det er meget svært at vide, hvad der forventes af en som studerende.«

»Løsningen er dels at fremme under-visningskvaliteten, dels at gøre det helt tydeligt, hvad der forventes af eleverne.«
mikkel zeuthen, formand for danske studerendes fællesråd