Uber-slagsmål på åben gade: Taxaer blokerer for Uberchauffør

Massevis af frustrerede taxachauffører tog i nat sagen mod Uber i egen hånd.

I juli måned blev seks Uberchauffører dømt for at køre piratkørsel. Alligevel kører hundredvis af Uberchauffører stadig rundt i de Københavnske gader, til stor utilfredshed for de registrerede taxachauffører, der i nat tog sagen i egen hånd.

 Specielt på weekendaftener er der gode penge at tjene for Uber-chaufførerne, men for en af dem stoppede turen i nat brat. Midt i København havde et hav af taxachauffører arrangeret en aktion. Ved Christiansborg havde de samlet sig og spærret alle vejbaner, så de blokerede for Uberchaufføren.

- Uber er ulovligt, råbte den ophidsede flok af taxachauffører.

- Har I et problem eller hvad? I har smadret min bil, lød svaret for den tydeligt vrede Uberchauffør. 

Diskussionen blev så ophedet, at flere betjente måtte holde parterne fra hinanden. Gentagne gange beordrede betjentene chaufførerne ind i deres biler og væk fra vejen. 

- Vi anbefaler ikke de her spontane aktioner, det må løses på anden vis, siger direktør i Dansk Taxi Råd Trine Wollenberg til TV 2 Lorry, 

Hun forstår dog godt taxachaufførernes frustration.

- Der er tale om opsparet frustration og undren. Der er faldet seks helt klare domme, der viser, at Uberkørsel er ulovligt, og så kan det være svært at forstå, at det ikke bliver håndhævet eller ændrer noget ude i gadebilledet, siger Trine Wollenberg.  

Det lykkedes til slut politiet at få skilt parterne ad og åbnet for trafikken igen.

Den pågældende Uberchauffør fik ikke nogen bøde.  Ifølge politiet skyldes det, at der ikke sad nogen kunde på bagsædet, hvormed chaufføren ikke blev grebet i en ulovlig handling. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik