Foto: TV 2 Lorry

Tyverier driver skole til vanvid

En enkelt skole i Hillerød er særligt hårdt ramt af indbrud.

På knap fire måneder har Grønnevang Skole, Afdeling Østervang haft fire indbrud, skriver Frederiksborg Amts Avis, lørdag.

?

- Vi har folk næsten i døgndrift for at sikre bygningerne mod det her, som er en plage. Det er plagsomt at have ubudne gæster hele tiden, siger souschef på Grønnevang Skole, Michael Schmidt.

Seneste episode var torsdag, hvor skolens folk måtte tilkalde politiet på grund af mistænkelige personer.

Søndagen før stjal tyvene 60 bærbare computere, 50 strømforsyninger og en 22 tommer monitor. I juli stjal tyve iPads og i slutningen af april, kort før eksamensperioden, blev 25 bærbare computere, der ellers var låst inde, stjålet.

- Det er enormt dyrt. Det er dyrt for kommunen at sikre bygninger, og det er knageme mange ting at miste på kontoen, siger souschefen.

Han vil ikke gætte på, hvem der står bag, men det er tilsyneladende nogen med kendskab til både it-udstyr og placering.

- Det er nogen, der ved, at der er noget at gå efter. Dem, der kommer ind, ved, hvor tingene er, siger Michael Schmidt.

Skolen skal selv betale for at anskaffe it-udstyret igen. Den vil dog forsøge at få forsikringen til at dække så meget som muligt.

Hillerød Kommunes ejendomschef Lone Byskov oplyser, at det for tiden kun er Grønnevang Skole, der er plaget i Hillerød.

- Hen over det sidste halve år er det primært Grønnevang Skole. Det er ikke et generelt billede. Men historisk er der et billede af, at det ofte skifter fra skole til skole. Når man sikrer én skole mere, kan en anden blive udsat, siger hun.