Tyveri og hærværk rammer handicappede

De sidste tre måneder er tyve elkøretøjer enten blevet stjålet eller udsat for hærværk i Ishøj. Tyveri og hærværk gør det umuligt for de handicappede borgere at komme ud.

Særligt hårdt er hærværkene og tyverierne gået ud over en enkelt hjerneskadet borger, der er afhængig af sit elkøretøj for at kunne komme ud. Hele seks gange på halvanden måned har han enten fået sit elkøretøj stjålet eller fået det udsat for hærværk.

- Det er selvfølgelig frygteligt for den borger, fordi han i perioder slet ikke kan forlade sit hjem. Tyveriet og hærværket er i høj grad gået ud over yngre og meget handicappede borgere, som er dybt afhængige af deres køretøj, siger Bettina Berg, som er områdeleder i Ishøj Kommune, til sn.dk.

Tyverierne og hærværkene er primært sket i Ågården og Østergården.

Ishøj Kommune er i gang med at se på, hvordan de kan mindske antallet af tyverier og hærværkstilfælde i fremtiden.

- Vi har indledt et samarbejde med politiet og gadeplansmedarbejderne nu. Vi kigger på forskellige løsningsmuligheder, siger Bettina Berg.

I 2014 brugte Ishøj Kommune dobbelt så mange penge på elkøretøjer sammenlignet med 2013. En stor del af denne stigning skyldes tyveri og hærværk. For det er kommunen, der skal betale omkostningerne ved tyveri og hærværk på køretøjerne.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Magnus Buhl Hansen

playMagnus Buhl Hansen blev dræbt af vanvidsbilist på Langebro - retssagen er udskudt

20200216-111000-L-1920x1280we

Fire mænd dømt i spektakulær sag om kokain fra fragtskib

Skyderi i Brønshøj

Skud og knivstik i nat: To mænd bragt på hospitalet - fem kræves fængslet

Nivå Havn

Helikopter finder livløs mand i vandet ud for Nivå Havn

Ishøj

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere