Tvivl om lukkedag i daginstitutioner

Ifølge Socialministeriet er der blevet færre lukkedage. Men et tjek hos de kommuner, som skulle have færrest lukkedage, viser, at en del reelt har flere end indberettet. Blandet andet er den helt gal i Albertslund og Tårnby kommuner.

Regeringens erklærede mål er færre lukkedage i vuggestuer og børnehaver.

En ny opgørelse fra Socialministeriet viser et fald i kommunernes gennemsnitlige antal lukkedage fra 10,8 i 2011 til 7,7 dage i 2014.

Men kommunernes indberetningstal er så misvisende og fejlbehæftede, at opgørelsen ifølge flere eksperter er ubrugelig.

Blandt andet har Albertslund og Tårnby kommuner indberettet til opgørelsen, at de ingen lukkedage har haft , mens det på kommunernes egne hjemmesider fremgår, de henholdsvis har holdt lukket ni og fem dage.

-Opgørelsen må laves om, for tallene kan ikke bruges som grundlag for hverken beslutninger eller politisk debat. Man kan ud fra dette ikke konkludere, om det er gået frem eller tilbage med antallet af lukkedage, ligesom forældrene ikke kan bruge listen til at undersøge kommunernes serviceniveau,« siger Morten Balle Hansen, professor i statskundskab, Aalborg Universitet.

10 kommuner har indberettet, at de slet ikke har lukkedage, men en gennemgang, som Jyllands-Posten har foretaget, viser, at de fleste af disse kommuner reelt har 5, 9, 15 eller måske flere lukkedage om året.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

den lille havfrue

Chefredaktør dømmes for at dæmonisere Den Lille Havfrue

Vedat

playSætter telefoner i stand og forærer dem væk: "Ingen skal mangle det, jeg manglede"

Nicolai 2 pix

galleryNicolai med Tourettes fik tæv på gaden: "Jeg vil ALDRIG gemme mig væk"

Den Sønderjyske By

Omdiskuteret og langvarig boligsag kommer nu for retten

Albertslund

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere