Tricktyve straffet for omfattende svindel ved togstationer

To mænd er tirsdag blevet udvist af Danmark for tyverier på adskillige togstationer.

En årvågen DSB-ansat, en brækket fod og solid efterforskning var nogle af de elementer, som i dag var med til at dømme to organiserede tricktyve.

Det var nemlig en kvik DSB-medarbejder, som i september så en gruppe mænd opføre sig mistænkeligt på Høje-Taastrup station.

Han ringede til Københavns Vestegns Politi, som kørte frem, hvilket fik en 30-årig mand til at tage benene på nakken.

I flugten sprang han ud over en rulletrappe men brækkede en fod, da han landede. Han blev fængslet dagen efter mistænkt for tricktyverier og misbrug af betalingskort, oplyser Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse. 

Tale om organiseret samarbejde 

Derefter igangsatte man en større efterforskning, der har gav pote.

Flere gerningsmænd blev nemlig anholdt efter en gennemgang af videomateriale fra uopklarede tricktyverier i Storkøbenhavn og en ransagning i Taastrup.

Således er både den 30-årige og en 44-årig mand blevet sigtet tirsdag for i alt 13 tricktyverier og 32 efterfølgende misbrug af kreditkort på Vestegnen, i København og i Roskilde.

Typisk har de to mænd afluret ofrenes PIN-koder på togstationer. 

- Vi har ment, at der var tale om organiserede tyverier, som de tiltalte har planlagt og sat i system, så de i fællesskab aflurede ofrenes koder og samarbejde om at stjæle kreditkortet og hurtigt få hævet penge, før det blev spærret - og det har retten også dømt dem for, udtaler senioranklager Danni Richter Larsen ved Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse. 

Det er i øvrigt en skærpende omstændighed, at de tiltalte ikke har nogen tilknytning til landet. De to mænd har fået henholdsvis ni måneder og et års fængsel og efterfølgende udvisning af Danmark i seks år. 

Undgå tricktyveri

Ofte er flere personer involveret, så mens du bliver distraheret af den ene tricktyv, stjæler den anden din pung, betalingskort eller andre værdigenstande.

Forinden har tricktyvene sandsynligvis afluret din pinkode i et supermarked eller ved en hæveautomat.

Skjul koden: Dæk altid din pinkode med hånden, når du bruger dit betalingskort. Hvis tyvene ikke har din kode, kan de ikke hæve kontanter med dit kort.

Hold kortene tæt til kroppen: Opbevar dit betalingskort og din pung tæt på kroppen, gerne i en inderlomme eller i en lille taske under frakken. Undgå at have kort og pung i baglomme, håndtaske, indkøbsnet, på rollator eller lignende steder.

Vær opmærksom: Hvis nogen forsøger at aflede din opmærksomhed ved for eksempel at spørge om vej, stille andre spørgsmål eller skabe forvirring omkring dig, så vær opmærksom og hold godt øje med dine ejendele.

Afvis høfligt: Hvis personer, du ikke kender, henvender sig til dig på gaden, er det i orden høfligt at afvise dem, også selvom de beder om din hjælp.

Vær skeptisk: Hvis nogen påstår, at du har tabt en pengeseddel, så vær mistænksom og overvej, om det overhovedet kan være din.

Kilde: Københavns Vestegns Politi

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik