Foto: TV2/Lorry

Tre dømt efter skudepisode ved pizzeria på Vestegnen

Under tumult foran pizzabar blev der affyret en pistol. En mand er dømt for at udsætte et offer for fare.

En 24-årig mand udsatte omgivelserne for fare, da han en aften sidste sommer affyrede skud i forbindelse med noget tumult ved et pizzeria i Taastrup ved København.

To andre mænd på 22 og 37 år, der også var tiltalt i sagen, blev frifundet for denne del af anklagen.

Alle tre er skyldige i at have fremsat trusler i forskelligt omfang og for overtrædelse af straffelovens paragraf 192a, der handler om våbenbesiddelse under særligt skærpende omstændigheder.

Det fastslog Retten i Glostrup mandag og idømte mændene mellem et og halvandet års fængsel.

Ved skyderiet, der foregik på Gadehavegårdsvej, blev der affyret skud på to-tre meters afstand i retning mod en mand, hvorved hans liv blev udsat for fare.

Kort tid efter indfandt de sig i en opgang i en etageejendom på Pælestykkerne i Taastrup lige i nærheden, hvor de truede ofret og to andre mænd med deres skarpladte våben.

De to ældste blev dømt for at have truet ofrene både inde i opgangen og udenfor, mens den 22-årige blev frifundet for truslerne foran opgangen.

Den ældre af de dømte mænd har tidligere været involveret i skudepisoder blandt andet i 2007 på bodega Chimpansen i Taastrup.

Efter domsafsigelsen mandag blev den 22-årige, som blev straffet med et års fængsel, løsladt, mens retten bestemte, at den 37-årige og den 24-årige, der begge fik halvandet års fængsel, fortsat skal være fængslet.

Denne beslutning blev kæret til landsretten.