Teenagere sigtet for bedrageri med Airpods for 300.000 kroner

Københavns Politi har anholdt tre unge i alderen 16-17 år, der er blevet sigtet for databedrageri for mere end 300.000 kroner.

Efter kort tids efterforskning er det lykkedes Københavns Politis Afdeling for Økonomisk Kriminalitet at anholde tre 16-17-årige drenge, der er blevet sigtet for databedrageri for mere end 300.000 kroner.

De tre drenge er mistænkt for at have købt intet mindre en 268 sæt Apple Airpods, der er nogle trådløse høretelefoner til iPhones. Betalingen har de klaret ved at oprette kreditaftaler i andre personers navn.

- De tre personer har bestilt en stor mængde varer på internettet, som de har betalt for med andres kreditkort på en måde, så ofrene ikke med det samme opdager bedrageriet. LCIK har lavet det indledende efterforskningsarbejde efter at have modtaget en række anmeldelser. De har så kunnet se et mønster mellem sagerne. Herefter er de sendt videre til os i Københavns Politi, og vi har derfor kunnet skride til den hurtige anholdelse, siger vicepolitiinspektør Peter Reisz, der er leder af Afdelingen for Økonomisk Kriminalitet i Københavns Politi.

Et ’smart’ trick

Ved at lave kreditaftaler i stedet for bare at købe varerne, har de tre drenge været snu. I stedet for, at der blev trukket et stort beløb på ofrenes konto, så er der blevet trukket et lille og måske nærmest ubetydeligt beløb. På den måde er der mindre risiko for, at deres svindelnummer blev opdaget.

quote Når vi så opdager, at der er tale om så unge mennesker, der er på vej ud af den gale vej, så er det ekstra vigtigt, at vi gør en indsats for at forklare dem, at det kan få nogle alvorlige konsekvenser for resten af deres liv

Peter Reisz, v​​icepolitiinspektør ved Københavns Politi 

Men smartere var det åbenbart ikke, eftersom de tre formodede gerningsmænd blev anholdt efter kun en uges efterforskning.

- Det er utroligt vigtigt for os at få stoppet sådan et snyderi. Når vi så opdager, at der er tale om så unge mennesker, der er på vej ud af den gale vej, så er det ekstra vigtigt, at vi gør en indsats for at forklare dem, at det kan få nogle alvorlige konsekvenser for resten af deres liv. Konsekvenser, som de måske ikke selv har tænkt over, siger Peter Reisz til TV 2 Lorry.

Airpods har en vejledende udsalgspris på 1.379 kroner per sæt, så medmindre de har fundet dem billigere et sted, så er beløbet, de har bedraget for tættere på 400.000 end 300.000 kroner.

Anholdelserne skete i samarbejde med det nyoprettede Landsdækkende Center for IT-relateret Økonomisk Kriminalitet, der fremadrettet skal tage sig af denne type anmeldelser, som ofte går på tværs af politikredsene, og her er de glade for samarbejdet i sagen.

- Denne sag er et fint billede på, hvordan vi i samarbejde med landets politikredse kan rykke hurtigt og effektivt, når vi i LCIK først har set et mønster og forestået den indledende efterforskning, og den lokale politikreds så har viljen og muligheden til at overtage og rykke med det samme, siger Torben Henriksen, der er vicepolitiinspektør og leder af Landsdækkende Center for IT-relateret Økonomisk Kriminalitets afdeling for indledende efterforskning.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik