TDC håber fortsat på at skyldig bag nytårsnedbrud kan findes

Vi ved, hvad der foregik, hvordan det foregik, og at det var en bevidst skadelig handling, lyder det fra TDC.

Hos TDC fastholder koncerndirektør Louise Knauer, at nedbruddet hos YouSee nytårsaften var forårsaget af "en bevidst skadelig handling", selv om Københavns Politi fredag har droppet sigtelsen mod en mistænkt i sagen.

- Tilbage i januar undersøgte vi sagen til bunds - også med involvering af eksterne eksperter. Vi fandt ud af, hvad der er foregået, hvordan det er foregået, og at der er foretaget en bevidst skadelig handling, siger Louise Knauer.

Dronningens nytårstale udeblev fra tv-skærmen hos 1,2 millioner kunder hos YouSee, som ejes af TDC, da tv-signalet forsvandt nytårsaften. 

Københavns Politi har fredag opgivet sigtelsen mod en mand, som siden begyndelsen af januar har været sigtet for at stå bag nedbruddet.

Louise Knauer understreger, at det er politiet, der skal forholde til efterforskningen af sagen, og om der er andre mistænkte i kikkerten. Men hun fastholder altså, at nedbruddet var udløst af en bevidst handling og ikke en teknisk eller menneskelig fejl.

- I sådanne sager er gerningsmændene som oftest rigtig dygtige til at skjule deres spor, og det kan være svært at bevise den endelige skyld, siger Louise Knauer. 

- Det bedste udfald i sådan en sag er, at man kan identificere den skyldige i det. Men når man er oppe imod it-kriminelle, er det ikke altid ligetil, siger hun.

TDC har ifølge Louise Knauer altid prioriteret sikkerhed højt, men har samtidig lært en masse af sagen, der førte til sorte skærme og sure kunder.

Det har givet anledning til flere konkrete sikkerhedstiltag i TDC, som Louise Knauer ikke vil komme ind på.

- Af åbenlyse grunde kan jeg ikke gå i detaljer, siger hun.

/ritzau/

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Magnus Buhl Hansen

playMagnus Buhl Hansen blev dræbt af vanvidsbilist på Langebro - retssagen er udskudt

20200216-111000-L-1920x1280we

Fire mænd dømt i spektakulær sag om kokain fra fragtskib

Skyderi i Brønshøj

Skud og knivstik i nat: To mænd bragt på hospitalet - fem kræves fængslet

Nivå Havn

Helikopter finder livløs mand i vandet ud for Nivå Havn

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere