Politi ved pokalbraget mellem Brøndby IF og FCK Foto: Jesper Villadsen / alarm112danmark.dk

Politi ved pokalbraget mellem Brøndby IF og FCK Foto: Jesper Villadsen / alarm112danmark.dk

Politi efter fodboldkampen igår Foto: Jesper Villadsen / alarm112danmark.dk

Politi ved pokalbraget mellem Brøndby IF og FCK Foto: Jesper Villadsen / alarm112danmark.dk

03:47

"Der var en anspændt stemning op til aftenens kamp, efter at der var ballade da de to hold mødtes i den første pokalkamp for to uger siden."

1 af 5

Tåregas og stenkast ved Brøndby Stadion efter pokalskuffelse for hjemmehold

Mens pokalbraget mellem Brøndby IF og FC København blev afviklet uden ballade, var stemningen udenfor stadion efter kampen noget anderledes.

Til pokalkampen mellem Brøndby IF og FC København i DBU Pokalen onsdag aften formåede Københavns Vestegns Politi at holde ro på de opstemte fans både forud og under kampen.

Den situation ændrede sig dog brat efter kampen, da en gruppe nedslåede Brøndbyfans forsøgte at forcere den afspærring, som politiet havde sat op, for at komme i kontakt med tilhængere fra det rivaliserende hold.

Ifølge TV 2 var der tale om cirka 200 Brøndbyfans, der tilsyneladende ikke var tilfredse med nederlaget til hovedstadens andet københavnerhold.

- For at stoppe personerne, og fordi der blev kastet sten mod betjentene, valgte politiet at gøre brug af tåregas. I alt fem betjente blev ramt af kasteskyts og er nu på skadestuen, skriver politiet i en pressemeddelelse.

Ingen af betjentene er kommet alvorligt til skade.

Vagtchefen ved Københavns Vestegns Politi kunne ved midnatstid ikke oplyse, hvilken fangruppering, de aggressive tilhængere kommer fra.

Politiet vil nu med hjælp fra blandt andet overvågningsbilleder forsøge at finde frem til de personer, der stod bag stenkast.

- Hvis folk vælger at angribe politiet, så handler vi naturligvis, og vi vil nu evaluere hele vores indsats. Det mindre sammenstød ændrer dog ikke på, at vi vil fortsætte vores dialog-arbejde med klubber og fans, efter en fodboldkamp, der frem til sammenstødet var rolig og velafviklet, siger politiinspektør Mogens Lauridsen fra Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse.

Da FC København og Brøndby mødte hinanden i den første pokalsemifinale i Parken tidligere i april, var der også problemer med en gruppe fans. Her blev der efter slutfløjtet kastet ting ind på banen og mod spillertunnelen fra en gruppe af Brøndbys fans.