Sverige styrker kystbevogtningen

Efter indførelsen af id-kontrol er den svenske kystvagt begyndt at patruljere i døgndrift i Øresund. Det sker af frygt for, at flygtninge kommer ind i landet med både.

Kystvagten i Sverige har øget sin bemanding, efter at Sverige har indført id-kontrol, mens Danmark mandag påbegyndte sin midlertidige grænsekontrol.

Det skriver Sydsvenskan.

- Vi har strammet op på antallet af vagter, især om natten, siger Jan Christoffersson, der driftsleder på kystvagtens sydvestlige central, til avisen.

Foruden både hjælper flyvemaskiner også med til at overvåge de svenske kystområder.

Foreningen Medmenneskesmuglerne har meldt, at de er parate til at sejle flygtninge og migranter til Sverige, selvom det er ulovligt og kan give fængselsstraffe.

- Vi mener, det er en medmenneskelig handling at hjælpe folk derhen, hvor de er i tryghed, sagde Annika Holm Nielsen, der er en af de frivillige i Medmenneskesmuglerne, til TV 2 Lorry i mandags.

Det er den svenske kystvagt, der har ansvaret for at beskytte den svenske søgrænse. Dog er det politiet, der har ansvaret for hele den svenske grænsekontrol. Den svenske kystvagt bistår desuden politiet på land i Helsingør og Göteborg, skriver Sydsvenskan.

Jan Christoffersen siger til avisen, at der for nuværende ikke er tegn på, at Øresund fyldes af flygtningebåde, men han medgiver, at risikoen er blevet øget med de seneste dages begivenheder.

- Hvis du ikke har de rigtige papirer og stadig vil til Sverige, er det klart, at risikoen stiger, lyder det.

Hvis kystvagten fanger en båd med flygtninge, vil personerne på en sikker måde blive ført videre til Sverige, hvor de herefter vil blive videregivet til politiet og med den svenske pendant til Udlændingestyrelsen, Migrationsverket.

Jan Christoffersen fortæller, at folk, der står bag eventuelle bådture, er skyldige i menneskesmugling.

Han kan over for Sydsvenskan ikke give et bud på, hvor længe den skærpede overvågning vil stå på.

- Det er i sidste ende en politisk beslutning. Vi vil bare se, hvor længe politiet har brug for ekstra hjælp, siger han.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

svømmehaller collage

Se listen - her er skandale-svømmehallerne

Lynetteholm kystlandskab

Lynetteholm ændrer karakter: Her er de nye planer for det enorme projekt

Stevns Station

141 år gammel togstation skal flyttes

Jacob Gowland Jørgensen

playFamiliefar trodsede rejsevejledninger: - Jeg har brug for at komme væk fra hverdagen

Skåne

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere