Sundhedscenter indviet for halvandet år siden - nu skal det udvides

Det er kun halvandet år siden, at Hillerød fik et nyt sundhedscenter. Det er dog allerede for småt. Nu anbefaler et politisk udvalg en udvidelse.

Sundhedscenteret på Milnersvej i Hillerød blev indviet i september 2016. 

Allerede kort tid efter fandt man dog ud af, at det er for småt.

En analyse af mulighederne for at udvide sundhedscenteret blev derfor iværksat, og nu foreslår udvalget for Omsorg og Livskraft i Hillerød, at man bruger op imod 90 millioner kroner på projektet. 

Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Udvalget håber på, at byrådet kan finde pengene i kommunekassen ved budgetforhandlingerne senere på året.  

- Vi kan ikke vente længere. Det er nødvendigt for at kunne varetage de ældres behov, lyder det fra Christina Thorholm fra Radikale Venstre, der er formand for udvalget.

Flere medarbejdere og flere lokaler

Der er både kommet flere ældre i kommunen, og derudover er der sket en udvikling i sundhedsvæsenet, der betyder, at sundhedscentret skal betjene flere borgere.

- Man har besluttet på hospitalet, at borgerne skal hurtigere hjem. De er der kun i gennemsnit i tre og en halv dag per indlæggelse. Derfor er der et massivt behov for sundhedspersonale, når borgerne kommer ud fra hospitalet, og det har vi her, fortæller Christina Thorholm. 

På grund af udviklingen er der brug for flere medarbejdere og flere lokaler, end man oprindeligt havde kalkuleret med. Der er simpelthen mangel på plads i sundhedscenteret.  

Det mener formanden for Udvalget for Omsorg og Livskraft ikke, at man kunne have forudset, da der blev brugt knap 80 millioner på byggeriet for få år siden. 

- Det er jo væsentligt, at man ikke bygger til en overkapacitet. Det var sådan, behovet så ud dengang. Vi skulle muligvis have bygget til ti pladser mere, men man skal jo ikke bruge pengene, før der er brug for pladserne - og det er der nu, fortæller udvalgsformanden. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sundhed

Collage

playSend eller modtag et virtuelt kram: Overlægen Annette vil sprede glæde i hverdagen

laeger.jpg

Region H: Lægemanglen er knækket - næsten

LCA

Ny behandling på Riget giver blinde synet tilbage

vilde mink

playVilde mink skaber bekymring: Udvalgsformand frygter smitterisiko

Hillerød

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere