Stryhns på plads med løsning mod lugt

Ilt bliver løsningen på de problemer, leverpostejsfabrikken Stryhns har haft med lugtgener fra sine afløb.

I en handlingsplan til Roskilde Kommune skriver det rådgivende ingeniørfirma, som Stryhns har haft på sagen, at løsningen med at ilte spildevandet er førstevalget, og det er leverpostejsfabrikkens direktør godt tilfreds med, skriver DAGBLADET Roskilde.

- Jeg er glad for, at det kan lykkes både at give naboerne et godt miljø, og at vi kan tage det anlæg i brug igen, som vi har investeret i for at skåne miljøet, lyder det fra Kristian Kornerup, der er Stryhns' administrerende direktør.

Tidligere på året investerede fabrikken i et nyt og mere miljøvenligt spildevandsanlæg, men måtte sætte det ud af drift igen, da naboer til virksomheden klagede over, at der lugtede så meget af kloak og råd, at de flere gange om ugen ikke kunne holde ud at være i deres haver.

Iltløsningen koster ifølge handlingsplanen 100.000 kroner at sætte i værk og vil være oppe at køre om tre uger. Undersøgelser har vist, at lugtproblemet skyldes svovlbrintedannelser, og det er dem, som kan mindskes ved at ilte vandet.

Metoden er allerede afprøvet og har vist forbedrede resultater, og Kristian Kornerup regner med, at det indenfor to måneder vil være gennemtestet, om løsningen, sammen med det nye og mere miljøvenlige spildevandsanlæg, kan holde lugtgenerne inden for de tilladte grænseværdier.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

Natascha Artikelfoto

playNatascha er tilbage i arbejde efter trafikuheld: "Her kan jeg mærke, at folk tror på mig"

SAS Scandinavian Airlines

Corona giver SAS største underskud i selskabets historie

Københavns lufthavn

Lufthavnen fyrer igen medarbejdere

20200407-124606-L-1920x1279we

Byggede luksusboliger i Nordsjælland: 18 udenlandske arbejdere anholdt

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere