Stort russisk fragtskib stødt på grund i Øresund

Lige nord for for Øresundstunnellen stødte et russisk fragtskib på grundt. Det 90 meter lange skib var på vej mod Storbritannien.

Fragtskibet Alexander Tvardoskiy er stødt på grund i Øresund. Foto: Forsvaret / twitter

Søndag omkring middagstid stødte det 90 meter lange fragtskib, Alexander Tvardoskiy, på grund lige nord for Øresundstunnelen.

Det oplyser Forsvarets vagthavende officer til TV 2 Lorry.

- Skibet ligger nord for tunellen på cirka fire meter vand. Skibet fik et blackout. Det betyder, at det ikke kan styre, og så drev skibet mod vest og gik langsomt og udramatisk på grund, udtalte vagthavende officer Jan Madsen kort efter klokken 13.

Ifølge Forsvaret er der ikke umiddelbar risiko for forurening. 

- Vi kan ikke endnu ikke sige noget om, hvorvidt skroget har taget skade, men vi har fra skib og helikopter kigget og konstateret, at der ikke er vandindtrængen og heller ingen olieudledning, siger den vagthavende officer.

På vej til Storbritannien

Forsvaret tilbageholdt det grundstødte skib med henblik på at blive undersøgt.

Omkring klokken 13.30 lykkedes det skibet af glide af grundstødningen. Herefter sejles det mod Ankerplads 3 ud for Middelgrundsfortet, hvor det skal undersøges yderligere.

- Skibet bliver tilbageholdt, og så skal de have et firma til at kontrollere med dykkere, at skibet er helt intakt og ingen skade har lidt. Det gør vi for at være sikre på, at skibet er helt okay, før det får lov at blive slæbt fri og sejler videre, siger vagthavende officer Jan Madsen.

Skibet er ifølge hjemmesiden Marinetraffic.com på vej til havnebyen Goole i Storbritannien med træ. Fragskibet stævnede ud fra Riga i Letland og er registreret på Cookøerne.

I øvrigt var Alexander Tvardoskiy en russisk digter og forfatter, der som ung deltog i Vinterkrigen med Finland. Han er især kendt for bogen om soldaten Vassili Tyorkin. Har man lyst til at læse en engelsk oversættelse af en af bogens digte, kan man gøre det på linket her.

  Foto: Presse-fotos.dk

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik