Foto: Mads Claus Rasmussen - Scanpix

Store flammer ødelagde institution ved byggelegeplads

En daginstitution som er en del af en byggelegeplads på Bredegrund på Amager brændte i nat.

Kraftig røg fik omkring midnat natten til fredag flere borgere ved Bredegrund på Amager til at ringe til alarmcentralen. 

Da Hovedstadens Beredskab nåede frem, kom der store flammer op fra en daginstitution, der ligger i forbindelse med en byggelegeplads.

- For de beboere der var der i første fase, der har det set ret voldsomt ud. Der var kraftig røg i området og store flammer til at starte med, fortæller Tim Ole Simonsen, operationschef, Hovedstadens Beredskab til TV 2 Lorry. 

Cirka 20 mand var med til at slukke branden, der gik hårdt ud over bygningen. 

- Vi har arbejdet lang tid på stedet. Vi sluttede arbejdet derude for nogle timer siden og har siden tjekket for at se, om der var gløder, siger operationschefen tidligt fredag morgen. 

Læs også Fra storbrand til vild luksus: Kom indenfor i palæ-lejligheder

Kontaktede naboerne

Brandfolkene arbejdede nogle timer på stedet, inden branden var helt slukket. På grund af den tætte røg fra branden tjekkede brandfolkene, om de nærmeste naboer havde det godt. 

- Vi har været i kontakt med nogle af de beboere fra opgangene, der ligger tæt på branden, for at høre, om de var ok, for der var kraftig røg i området. Alle var beboere var ok, siger Tim Ole Simonsen. 

Daginstitutionen kan dog ikke anvendes lige med det første. 

- Bygningen har fået ret omfattende skader. Bygningen kan ikke anvendes nu, siger operationschefen.

Nu er det politiets opgave at finde frem til en brandårsag. 

Læs også Her er fyrværkeri-reglerne du (måske) ikke kender