Arkiv foto Foto: Lorry

Storalarm i Kastrup afblæst

Der blev ikke fundet nogen bombe på det fly, der hele dagen har været sat på jorden i Kastrup.

Der blev ikke fundet nogen bombe om bord på det fly til Marokko, der hele dagen har været isoleret i lufthavnen i Kastrup. Nu kan flyet komme af sted, dog uden den mand, der gav anledning til alarmen.
- Nu er flyet blevet undersøgt og frigivet, og man er ved at samle besætningen og de rejsende, så man kan komme af sted, siger den centrale vagtleder hos Københavns Politi, Søren Wiborg.
Et helt fly blev lørdag formiddag tømt for passagerer og kørt til et øde område i lufthavnen, da besætningen fattede mistanke til en passager om bord.
Flyet holdt ved gaten og skulle til Agadir i Marokko. Men pludseligt begyndte en mandlig passager at flytte rundt og sætte sig forskellige steder i flyet.
- Han satte sig tre-fire forskellige steder og lige før flyet skulle til at afgå, bad han om at komme af, fortæller Søren Wiborg.
Der er tale om en 41-årig mand fra Amager, som politiet dagen igennem har beskrevet som uligevægtig.
Situationen blev optrappet, da en bombehund reagerede som om, den kunne lugte sprængstof, da den gennemgik mandens bagage. Men der blev intet fundet i kufferten.
Derfor skal der nu yderligere tekniske undersøgelse til i de kommende dage for at fastslå, hvad hunden reagerede på.
Hundens reaktion betød, at der blev tilkaldt både bomberyddere, ambulance og kemiske eksperter fra Beredskabsstyrelsen, der er udstyret med såkaldte bombesniffere.