Støj giver fred for rågerne

Når en koloni af råger støjer helt afsindigt i et boligområde, nytter det ikke noget at vende den anden kind til eller straffe enkelte rågeunger med et dræbende skud med jagtgeværet.

Tværtimod skal man bekæmpe råger med akkurat samme middel, som de støjende fugle selv bruger: Støj, støj og atter støj, skriver Frederiksborg Amts Avis, fredag.

Det viser et forsøg i Fredensborg Kommune, hvor det er lykkedes at skræmme rågerne væk med hundepropper og råb. I en periode på fire uger sidste vinter stod en gruppe beboere tidligt op og dannede vagthold, der sørgede for at skræmme rågerne væk midt i den tid, hvor de skulle bygge reder.

Nu har beboerne i området ved Teglgårdsvej og Torpenvej i Humlebæk fået fred i morgentimerne og om sommeren på altanerne.

- Det var nærmest et heltidsjob, hvis man skulle have gjort det alene. Efterhånden kunne rågerne genkende mig, når jeg viste mig i området eller på min altan, og så fløj de straks væk. Efter at rågerne er flyttet længere ind i parken, vågnede jeg ikke mere af deres skræppen, og det er betydeligt bedre at sidde på altanen med gæster, fortæller Lone Rode, der har været med i projektet.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Stevns Station

141 år gammel togstation rives ned: Politikere enige om at flytte station

Jacob Gowland Jørgensen

playFamiliefar trodsede rejsevejledninger: - Jeg har brug for at komme væk fra hverdagen

mændenes hjem

Hjemløse sælger juletræer og får indtjeningen i egen lomme

FÆRDIGT INDSLAG(3)

playTingbjerg bygger sig ud af den hårde ghettoliste - beboer frygter opdelt lokalsamfund

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere