Arkivfoto. Foto: NIels Ahlmann Olesen - Scanpix

Stilladsvirksomhed pålagt to strakspåbud efter dødsulykke

En rutineret stilladsarbejder med mange års erfaring styrtede fredag morgen i døden. Nu har stilladsfirmaet fået to strakspåbud.

En unavngiven stilladsvirksomhed har fået pålagt to strakspåbud efter en dødsulykke fredag morgen.

Det oplyser Arbejdstilsynet til Avisen.dk.

En rutineret stilladsarbejder med mange års erfaring styrtede fredag morgen i døden, da han var i gang med nedtagning af et stillads ved adressen Bremensgade 46 i et boligkvarter på Amager. Selv om en ambulance og en læge blev tilkaldt, stod mandens liv ikke til at redde.

Læs også Stilladsarbejder dræbt efter ulykke på Amager

Det ene strakspåbud handler om, at virksomheden fremadrettet skal sikre, at stilladser bliver taget ned på en forsvarlig måde. Virksomheden får derudover et strakspåbud om at instruere medarbejderne i forbindelse med nedtagning af stilladser. Ifølge Arbejdstilsynet blev den afdøde stilladsarbejder ikke instrueret forud for nedtagningen.

Charlotte Hougaard Juhl, tilsynschef i Arbejdstilsynets Center Øst, kalder det et brud på sikkerheden.

- Når en medarbejder dør, er det selvfølgelig en alvorlig sag. Det er alvorligt, når Arbejdsmiljøloven bliver overtrådt, siger hun til Avisen.dk.

Ifølge John Ekebjærg-Jakobsen, kontaktperson for Stilladsarbejdernes Landsklub i København, fik kollegaerne til den afdøde efterfølgende tilbudt hjælp af en krisepsykolog.

Læs også Dødsfald ved d'Angleterre - stilladsfirma får bøde