Stålfirma snød lærling for 111.610 kr.

Det kan være en god ide at gå sine lønsedler grundigt igennem.

Stålvirksomheden Sula Steel A/S fra Frederiksværk må nu hoste op med 111.610 kr. til en tidligere voksenlærling. Virksomheden er blevet dømt for at snyde hende for både løn og pension.

Voksenlærlingen blev ansat i virksomheden i sommeren 2011 og arbejdede der i næsten tre år. I hele perioden fik hun for lidt i løn og slet intet indbetalt til pension. I december sidste år rejste hendes fagforening, HK, sagen overfor stålvirksomheden.

Sula Steel har forklaret, at de slet ikke har overenskomst med HK, og derfor ikke mener, de skulle betale lærlingen overenskomstmæssig løn og pension, men den forklaring holdt ikke i Tvistighedsnævnet, der afgør den type af sager mellem lærlinge og virksomheder.

- Det er en søforklaringaring. Alle elever har som udgangspunkt ret til den løn, pension og ferie, der følger af overenskomsten på det område, hvor de er i uddannelse. Det betyder, at virksomheder ikke kan snige sig udenom at betale løn, pension og andet, som indgår i overenskomsten, uanset om firmaet er dækket af en overenskomst eller ej, siger advokat Klara Hoffritz, der førte sagen for HK, til Avisen.dk.

I virksomheden Sula Steel er man meget forundrede over kendelsen fra Tvistighedsnævnet og fortæller, at man slet ikke ville have ansat lærlingen i første omgang, hvis man havde vidst, hun skulle have overenskomstmæssige forhold.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

20171204-151030-A-1920x1281we

playOverblik: Sådan kan du donere til julehjælp - rekordmange har søgt

fødeafdeling region hovedstaden

Coronakrisens babyboom er aflyst for nu - eksperter forklarer hvorfor

efterladt speedbåd

Nogen har efterladt en speedbåd i Skovshoved Havn – og andet interessant fra hittegodslisten

Bedstemor Ann1

playBedstemor Ann har haft 19 plejebørn: "Nærkontakt med dyr er vigtigt"

Halsnæs

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere