Solbakken før derby: Kampen lever sit eget liv

FCK har vundet tre kampe i træk i Superligaen, men det har ingen betydning mod Brøndby, mener Ståle Solbakken.

Foto: TV 2 Lorry

Søndag eftermiddag er der lagt i kakkelovnen til et tæt lokalopgør, når FC København kommer på besøg hos Brøndby.

Gæsterne fra Østerbro i København kommer til Vestegnen med en delt førsteplads i rejsetasken, efter at FCK på otte dage har vundet tre kampe i streg i Superligaen.

Brøndby ligger nummer otte efter sidste rundes 1-4-nederlag ude mod AaB.

FCK's gode form får dog ingen betydning i opgøret mod Brøndby, forudser FCK's manager Ståle Solbakken.

- Den kamp lever sit eget liv. Jeg tror ikke, det betyder så meget, hvem der har det mentale overskud, siger han til Ritzau.

Solbakken mener også, det er for tidligt at sige, hvem der stadig skal regnes for kandidater til mesterskabet.

Ud over FC Midtjylland og FCK selv nævner nordmanden også Randers, der ligger nummer fire i tabellen og AaB, der ligger nummer fem.

I vanlig stil bliver Brøndby også nævnt som guldkandidat af Solbakken, selvom Brøndby lige nu kæmper med et hul på syv point op til netop FCK.

Det hul kan vokse sig endnu større, hvis FCK lykkes med at tage tre point i søndagens derby. Selvom det skulle ske, vil Solbakken ikke afskrive rivalerne.

- Hvis vi vinder, bliver det selvfølgelig sværere for Brøndby, men der er stadig 70 point at spille om, siger Solbakken med henvisning til, at der efter weekendens runde resterer 23 runder med 69 mulige point at hente for alle hold.

Faktum inden søndagens klassiske opgør er dog, at FCK ligger delt nummer et for første gang, siden klubben vandt det danske mesterskab i 2013. Den placering tillægger Solbakken dog ikke den store betydning.

- Det betyder ikke så meget. Det, som betyder noget er, at vi viser stabilitet over hele over sæsonen, siger han til Ritzau.

Der er kampstart i Brøndby søndag klokken 13.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik