Skybrudstunneller bliver flere millioner kroner dyrere

Tunnellerne, der skal redde Københavnsområdet fra at blive oversvømmet, bliver 800 millioner kroner dyrere end forventet.

Flere københavnske veje er i risikozonen for oversvømmelse, når der er skybrud. Det skal såkaldte skybrudstunneller forhindre. Men de tre skybrudsprojekter i København, der skal stå færdige i 2026, bliver dyrere end forventet. Det skriver fagbladet Ingeniøren. 

- Det, der var beskrevet i de oprindelige planer, kunne ikke rigtig lade sig gøre. Så vi blev nødt til at tænke anderledes, forklarer Svend Krongaard Hansen, som er afdelingschef hos Hofor. 

Der er ikke tale om småpenge. Helt konkret bliver skybrudsprojekterne 800 millioner kroner dyrere.

- De vandmængder, som skal håndteres i tunnellerne, specielt i den nordlige tunnel, er blevet større, end hvad vi oprindeligt regnede med, siger Svend Krongaard Hansen. 

Prisstigningen skyldes, ifølge Svend Krongaard Hansen, at anlægsoverslaget er lavet på et meget tidligt tidspunkt. 

- Der vil altid være udsving i planerne på så tidligt et stadie, enten til den gode eller til den dårlige side, og her har vi bare været uheldige, at det er blevet til den negative side, fortæller han.

Kunderne får regningen 

Ekstraudgifterne skal fordeles mellem de tre forsyningsselskaber, der står bag projekterne. Det er selskaberne Hofor, Frederiksberg Forsyning og Novafos. Men i sidste ende betyder det, at det er kunderne, der skal tage pengepungen frem.

- Hvis vi ikke finder besparelser, så bliver det i gennemsnit 50 kroner dyrere per husstand om året, siger Svend Krongaard Hansen.

quote De vandmængder, som skal håndteres i tunnellerne, specielt i den nordlige tunnel, er blevet større, end hvad vi oprindeligt regnede med.

Svend Krongaard Hansen, afdelingschef, Hofor

Der er tale om de tre store skybrudstunnelprojekter kaldet Svanemølletunnelen, Valbytunnelen og Vesterbrotunnellen. Projekterne er sat til at skulle koste 1,6 milliarder kroner, men nu har det vist sig, at det mindst vil koste 2,4 milliarder kroner.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

den lille havfrue

Chefredaktør dømmes for at dæmonisere Den Lille Havfrue

Vedat

playSætter telefoner i stand og forærer dem væk: "Ingen skal mangle det, jeg manglede"

Nicolai 2 pix

galleryNicolai med Tourettes fik tæv på gaden: "Jeg vil ALDRIG gemme mig væk"

Den Sønderjyske By

Omdiskuteret og langvarig boligsag kommer nu for retten

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere