Skoleelever bortvist i en uge efter masseslagsmål på lejrophold

En skole i Albertslund har midlertidigt bortvist en række 8. klasses elever, efter at de overfaldt fire drenge under et lejrophold.

En flok elever fra Herstedvester Skole i Albertslund har fået noget at tænke over, efter at de i sidste uge kom op at slås med en gruppe lokale unge under et lejrophold i Sønderjylland.

Drengene, der alle er 14-15 år gamle, var ifølge JydskeVestkysten kommet op at skændes med fire lokale, jævnaldrende drenge på et feriecenter i byen Skærbæk. 

Skænderiet kulminerede med, at op mod 10-15 af drengene fra Albertslund overfaldt de fire sønderjyske drenge. 

Flere af dem fik skrammer, og en enkelt dreng fik et sår i hovedbunden efter at været blevet slået med en støttefod fra en cykel. Han måtte efterfølgende køres på skadestuen, skriver JydskeVestkysten.

Ifølge avisen var de fleste af de unge, der var med i slagsmålet, under den kriminelle lavalder på 15 år, og de kan derfor ikke straffes efter straffeloven. En enkelt af drengene er dog blevet sigtet for vold, idet han er 15 år og dermed over den kriminelle lavalder.

Bortvist i en uge

Skolechefen i Albertslund Kommune, Henriette Krag, oplyser til TV 2 Lorry, at i alt syv drenge blev sendt hjem fra lejropholdet i kølvandet på hændelsen. De går alle i 8. klasse på Herstedvester Skolen, men i øjeblikket er de midlertidigt bortvist i en uge, fortæller hun.

- Vi ser meget alvorligt på det her. Nu skal vi finde ud af, hvad der skal ske med dem. Skolen skal i disse dage have en snak med drengene og deres forældre, og det samme skal kommunens familieafsnit, siger Henriette Krag.

Om slagsmålet kommer til at få konsekvenser for skolens fremtidige lejrophold, har man endnu ikke taget stilling til, lyder det fra skolechefen.

- Det (lejropholdet, red.) har været en god oplevelse for mange af de børn, der var afsted. Men vi har undskyldt meget derovre, og lærerne og pædagogerne har talt med de involverede børn og deres berørte forældre, siger Henriette Krag. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik