Skærpet bandekonflikt forlænger visitationszone

Københavns Vestegns Politi forlænger visitationszone med to uger på grund af skærpet konflikt i bandemiljøet.

Flere drabsforsøg og patruljering af bandeterritorier får tirsdag Københavns Vestegns Politi til at forlænge den nuværende visitationszone med to uger.

Forlængelsen sker efter flere våbenfund, og fordi politiet mener, der er en skærpet konfliktsituation mellem bandegrupperinger i området.

- Bandemedlemmerne er tydeligt nervøse og på vagt. Visitationszonen gør det svært for dem at bevæbne sig, siger politiinspektør Bent Isager-Nielsen.

- Vi følger situationen nøje og efterforsker og patruljerer fortsat intensivt. Man skal som almindelig borger kunne færdes frit og trygt på Vestegnen.

Københavns Vestegns Politi har siden 12. januar, hvor visitationszonen blev indført, fundet og beslaglagt 18 skydevåben på personer, i biler eller på offentlige arealer. Der er også fundet knive, gassprays, slagvåben og ammunition.

Samtidig har der på det seneste været flere banderelaterede overfald på borgere, som indikerer en skærpet konfliktsituation.

Årsagen til visitationszonen var et drab og flere drabsforsøg i dagene før begået med skydevåben af personer med tilknytning til bandegrupperinger, der holder til i de omfattede kommuner.

I en visitationszone kan politiet stikprøvevis visitere personer, køretøjer, tøj og genstande for at kontrollere, om nogen besidder eller bærer våben.

Formålet er at forebygge strafbare handlinger, så borgerne kan færdes frit og trygt i området.

Mandag valgte Københavns Politi også at forlænge visitationszonen indtil den 26. februar på grund af en "særdeles skærpet konfliktsituation".

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Magnus Buhl Hansen

playMagnus Buhl Hansen blev dræbt af vanvidsbilist på Langebro - retssagen er udskudt

20200216-111000-L-1920x1280we

Fire mænd dømt i spektakulær sag om kokain fra fragtskib

Skyderi i Brønshøj

Skud og knivstik i nat: To mænd bragt på hospitalet - fem kræves fængslet

Nivå Havn

Helikopter finder livløs mand i vandet ud for Nivå Havn

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere