Sjælland har flest tvangsauktioner

Finanskrisen og et krakket boligmarked har været så hård kost for mange sjællandske boligejere, at de i det forgangne år måtte gå fra hus og hjem. Hele 1542 tvangsauktioner var der i Region Sjælland i 2010, og det er mere end en firedobling på bare tre år.

Stigningen har været så voldsom, at Sjælland i det forgangne år fortrængte Region Hovedstaden fra den triste førsteplads som den region i landet, hvor der var flest tvangsauktioner, skriver DAGBLADET Køge.

Langt størstedelen af tvangsauktionerne rammer énfamilieshuse. Og det skyldes ifølge Karsten Beltoft, formand for Realkreditforeningen, at hvis far eller mor bliver fyret eller går fra hinanden, bliver det lige pludseligt meget svært at betale terminerne.

- En væsentlig faktor til udviklingen i Region Sjælland er dog også, at store dele af regionen har været og stadig er hårdt ramt af et dødt boligmarked og finanskrisen. Før i tiden kunne man sælge huset og slippe med skindet på næsen, hvis man blev skilt eller kom i økonomiske problemer. Men det er altså blevet sværere nu, siger Karsten Beltoft til DAGBLADET Køge.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

den lille havfrue

Chefredaktør dømmes for at dæmonisere Den Lille Havfrue

Vedat

playSætter telefoner i stand og forærer dem væk: "Ingen skal mangle det, jeg manglede"

Nicolai 2 pix

galleryNicolai med Tourettes fik tæv på gaden: "Jeg vil ALDRIG gemme mig væk"

Den Sønderjyske By

Omdiskuteret og langvarig boligsag kommer nu for retten

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere