Sikkerhed: PET følger situationen nøje

Flere betjente på gaden i København og ekstra årvågenhed i metroen på grund af terrorangreb i Bruxelles.

Belgiens hovedstad blev tirsdag morgen ramt af flere eksplosioner, der formodes at være terrorangreb. Sikkerhedsniveauet i Belgien er nu hævet til Niveau 4, som er den højeste trusselvurdering.

Om de to ekplosioner i Zaventem Lufthavnen og på metrostationen Maalbeek i Bruxelles får betydning for sikkerhedsnivauet i København er endnu uklart. 

- Vi følger situationen nøje, siger PET's pressetjeneste til TV 2 Lorry, men kan ikke komme med yderligere kommentarer på nuværende tidspunkt.

Metro: Stewarder skal være mere årvågne

Det er PET, der bestemmer sikkerhedsniveauet, og metroselskabet er løbende i kontakt med PET omkring metrodriften.

Metroselskabet er af PET blevet bedt om at udvise 'ekstra agtpågivenhed.' 

- Vi følger situationen i Belgien, og de frygtelige hændelser, der er sket. Metroen i København fortsætter driften uændret, men vi udviser naturligvis ekstra agtpågivenhed fra vores stewards ude på stationerne og i vores tog, samt fra kontrolrummet, hvorfra metroens ca. 300 overvågningskameraer følges tæt, siger pressekoordinator Kåre Møller Madsen ved Metroselskabet til TV 2 Lorry.

Mere politi i gadebilledet

Københavs Politi følger også situationen og sender flere betjente ud i Københavns Lufthavn og og på udvalgte steder i København, det oplyser politiet på Twitter: 
 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik