01:16

Tobias Hedegaard Holm fra Dyrenes Beskyttelse i Roskilde fortæller her om de seks hvalpe

Foto: Dyrenes Beskyttelse

Foto: Dyrenes Beskyttelse

Foto: Dyrenes Beskyttelse

Foto: Dyrenes Beskyttelse

Foto: Dyrenes Beskyttelse

1 af 6

Seks syge hundehvalpe dumpet i privat indkørsel

Vi ser utrolig sjældent, at folk dumper hundehvalpe på den her måde, lyder det fra Dyrenes Beskyttelse.

De er så kære, at det er svært at forestille sig, at nogen har dumpet dem.

Det er ikke desto mindre den skæbne, der er overgået seks små Cocker Spaniel-hundehvalpe, der nu befinder sig i Roskilde Dyreinternat.

De seks uger gamle hvalpe blev sent mandag aften stillet i et bur i en privat indkørsel i Store Heddinge, og det er faktisk meget usædvanligt, at hunde bliver dumpet på den måde, lyder det fra Dyrenes Beskyttelse.

-Det er utroligt sjældent, vi ser, at hundehvalpe bliver smidt ud. Hundehvalpe har en højere værdi end mange andre kæledyr, og de er også nemmere at afsætte. Der er også en del lovkrav, når det gælder hunde, som fx ikke gælder for katte eller kaniner, siger chefkonsulent Jens Jochumsen til TV 2 Lorry.

Ejeren af det hus, hvor hundene blev dumpet, tog hvalpene ind og ringede tirsdag morgen til Dyrenes Vagtcentral på 1812. Hundene blev herefter hentet i en ambulance og kørt til Roskilde Dyreinternat. 

- Ejerne har overladt dyrene til en uvis skæbne. Det er fuldstændig uacceptabelt og en overtrædelse af dyreværnsloven. Der følger et stort ansvar med, når man anskaffer sig et kæledyr, og det gælder også, hvis man vil af med dyret igen, siger Jens Jochumsen og fortsætter:

- Hvalpene ser søde og fine ud på billederne, men de har involdsorm, lopper og flåter, og det er de selvfølgelig blevet behandlet for. De viser ikke tegn på misrøgt, og de er heller ikke undervægtige, men helt godt har de selvfølgelig ikke haft det.

Chefkonsulenten vil gerne sende et klart og tydeligt budskab til alle, der har planer om at anskaffe sig et kæledyr.

- Det en god idé at sætte sig ind i, hvad det kræver - og man skal tænke sig om, inden man står i den situation, hvor man måske ikke kan eller vil have dyr længere, siger han. 

Man kan blive klogere på, hvad det kræver at have et kæledyr under afsnittet pasningsvejledninger på Dyrenes Beskyttelses hjemmeside.