Foto: Peter Hobel

Foto: Peter Hobel

1 af 2

Se fotos: Tålmodig fiskehejre på tilbudsjagt

I to dage har en enlig fiskehejre, der muligvis er en hund efter gode tilbud, stået strunk og stateligt foran en Aldi-forretning på Frederiksberg.

Normalt ser man de smukke og nærmest majestætiske fiskehejrer vandre rundt ved små søer, vandløb eller i moser.

Men denne enlige hejre har åbenbart fået en forkærlighed for indkøbsvogns-stativet foran discountbutikken Aldi på Frederiksberg.

I to dage har en stået og holdt øje med folks indkøb igennem ruden.

LÆS OGSÅ:  Dronningens sommertogt starter med regnvåd fiasko

Normalt lever fiskehejren af småfisk, frøer og kredsdyr, måske endda en lille mus eller mosegris, men denne hejre har måske indset, at det er langt nemmere at købe sin mad i butikker.

Det er den opmærksomme fotograf Peter Hobel, der har sendt os billederne.

- Måske den venter på et godt tilbud, skriver fotografen i sin mail til TV 2 Lorry.

Hos Dansk Ornitologisk Forening tror man nu ikke, at det er slagtilbud der lokker fiskehejren til, men i stedet en venlig fugleentusiast der fodrer den.

LÆS OGSÅ:  Alex har købt Zoologisk Haves gamle tog

- Den adfærd bliver kun udløst af, at nogen fodrer den og derved trækker den dertil, lyder det fra ornitolog Knud Flensted og han fortsætter:

- Men det er skøn og opsigtsvækkende adfærd, man kun ser i byen. Ude på Vestamager og andre steder uden menneske-renderi smutter de lige så snart, man er bare 100 meter fra dem.

Denne fiskehejre er dog langt fra den eneste i København. I Frederiksberg Have yngler en hel koloni på mindst 60 par hejrer midt i storbyens hjerte. Her er enkelte blevet så tillidsfulde, at de kan fodres med hånden.

Allerede nu har de første unger meldt sig på banen, men andre hejre kun lige er begyndt at lægge æg.  Man kan følge livet i hejrekolonien live på DOFs HejreTV lige her.