Salgstider for andelsboliger styrtdykker

Der er tilsyneladende gået forår i markedet for andelsboliger. I hvert fald er køberne ikke sene til at slå til på handlen, og salgstiderne nærmest styrtdykket. Det fremgår af en opgørelse fra boligsiden.dk.

»25 procent af alle solgte andelsboliger blev handlet på 17 dage i marts måned. Det er seks dage hurtigere end i februar. Ser vi tilbage til starten af 2009, er det den korteste salgstid for den hurtigst sælgende fjerdedel af andelsboligerne,« siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør hos boligsiden.dk.

Boligsiden har gjort sine tal op i fire lige store grupper ud fra antallet af månedlige handler. Ser man på de 2. hurtigst solgte andelsboliger, er der også sket et fald i salgstiden fra 77 dage i februar til 56 dage i marts.
»Det er laveste niveau siden juni i fjor,« siger Birgit Daetz.

Den samme udvikling ses også for den tredje gruppe og fjerde gruppe, hvor der ligeledes er der tale om markante fald fra henholdsvis 142 dage til 126 dage og fra 304 til286 dage.

»Når salgstiden for de 25 procent af andelsboligerne, som står længst tid til salg, også falder, er det ekstra gode nyheder. For generelt er det svært at få solgt sin andelsbolig, når man har haft den relativt lang tid i markedet. Og i den henseende er salgstiden i marts måned den korteste i halvandet år,« siger Birgit Daetz.

En undersøgelse fra Realkredit Danmark viser samtidig, at andelsboliger er den boligform, der er faldet mindst i pris det seneste år.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik