Foto: Lorry

Roskilde vil fartbøller til livs: Frakendelse af kørekort og høje bøder

Fartbøller og snydende scooterkørere får Roskilde Kommune til at lancere en hårdtslående kampagne. Der venter store bøder og fratagelse af kørekort til lovovertræderne.

I området omkring Musicon i Roskilde har de unge studerende lidt for tunge fødder. Brud på færdselsreglerne er et stort problem blandt de unge bilister, og nu er det blevet nok for Roskilde Kommune.

Derfor har kommunen lanceret en kampagne, som skal få lovovertrædelserne blandt de unge studerende til livs. Og målsætningen er klar - der er nul tolerance, og konsekvenser i vente, hvis man bliver taget i at overtræde færdselsreglerne.

- Når vi laver en kampagne gør vi altid noget ud af at finde ud af, hvem vi skal ramme - hvem der er vores målgruppe. Her er der tale om unge mennesker - og det er simpelthen for at være sikre på, at de forstår budskabet, at vi gør det her, lyder det fra Afsnitsleder for Veje og Grønne Områder i Roskilde Kommune, Gitte Sloth Nielsen, som fortsætter:

- Og der er det færdselsloven, som gælder. Det er jo bøder, klip eller frakendelse af kørekortet.

Ifølge kommunen er det fortrinsvis unge, uerfarne bilister, som kører i området. Og de forstår ikke nødvendigvis konsekvensen af deres handlinger, lyder det.

I området omkring Musicon ligger der tre ungdomsuddannelser, og her kører mange elever til og fra skole.

Da området stadigvæk er underudvikling, er de flese veje i området blevet til gågade med kørsel tilladt. Her er fartgrænsen på 15 kilometer i timen, men det er tilsyneladende svært at overholde for mange.

Kampagnens hårdtslående budskab og konsekvenser kommer som følge af, at kommunen ikke mener, at bilisterne er modtagelige overfor budskaber, som taler til samvittigheden.

Politiet bakker op om tiltaget, og mener, at det er vigtigt at få fortalt, at det er en alvorlig sag at køre hasarderet på en gågade. Begge parter har store forventninger til resultaterne.