Rocker anklages i sag om 101 kilo kokain

En stor portion kemikalier fundet i en kælder danner baggrund for anklagerne mod to mænd.

En kælderlejlighed i København har været indrettet som et værksted til forarbejdning af mange kilo kokain.

Det påstår anklagemyndigheden i en sag, hvor et medlem af Hells Angels er tiltalt for at ville fremstille ikke mindre end 101 kilo salgsklar kokain.

Rockeren og den anden mand, der er tiltalt, nægter sig skyldige. I den kommende uge skal Retten på Frederiksberg afgøre, om der er tilstrækkeligt med beviser.

Det var en aften i november sidste år, at betjente fra specialgruppen i Københavns Politi fandt frem til kælderlejligheden i Vanløse.

I lokalerne var der forskelligt udstyr, blandt andet en såkaldt presser.

Men der var også 59 kilo kemikalier, og anklagemyndighedens påstand er, at mændene havde til hensigt at bruge kemikalierne som fyldstof til at oparbejde de over 100 kilo kokain.

Dette forhold er så groft, at der er rejst tiltale efter en bestemmelse i straffeloven, som åbner for fængsel i op til 16 år.

Desuden drejer anklageskriftet sig om, at cirka ni kilo kokain - "mod et betydeligt vederlag" - skal være blevet overdraget til flere ukendte personer.

Lejligheden fungerede i øvrigt som våbenlager. En M75-automatriffel, en pistol og et oversavet haglgevær dukkede også op, da betjentene gennemsøgte adressen.

Ransagningen foregik som nævnt i november. Straks efter blev en mand, der havde lejet lokalerne, anholdt og varetægtsfængslet.

Efter nogle måneders efterforskning rykkede politiet så i april ud for at anholde manden fra Hells Angels, ligesom der blev ransaget på fire forskellige adresser.

Retten på Frederiksberg behandler sagen 1. og 2. oktober.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

def_thumb,50_percent

playLighunde leder efter Maria From i fjord

brand i ishøj gildbroevej

play36 boliger ødelagt efter brand i etageejendom: 91 beboere skal genhuses

Mobiltelefon, opkald

Efter flere falske politi-opkald: Opfordrer borgere til at passe på

brand ishøj

Beboer løsladt efter voldsom brand i Ishøj

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere