Rekordmange optaget på videregående uddannelser

Tusindvis af unge får i morgen besked på, om de er kommet ind på drømmestudiet.

65.298 unge er optaget på er blevet optaget på en videregående uddannelse. Og det er rekord. Men antallet af skuffede ansøgere, der får afslag, slår ligeledes rekord i år.

23.342 - svarende til 25% af ansøgerne får således ikke plads på den eller de uddannelser, de har søgt ind på. Det skriver Avisen.dk.

Tallene kommer fra Den Koordinerede Tilmelding (KOT), og man skal helt tilbage til 1997 for at finde en højere andel af afslag.

- Dybest set er der uddannelsespladser nok. Problemet er, at de unge klumper sig sammen om nogle få populære uddannelser, siger Torben Theilgaard, der er vejleder og centerchef ved Studievalg København, til Avisen.dk.

- Uddannelser, der har høje karaktergennemsnit og er svære at komme ind på, bliver altid brugt som eksempler i medierne, og det er dem, vi taler om igen og igen, mens der er andre uddannelser, som man aldrig hører om. Det skaber en selvforstærkende prestige, som påvirker de unge, siger han til Avisen.dk.

Samtidig er der fortsat mange, som kun søger én uddannelse, og det betyder, at der ikke er nogen anden- eller tredjeprioritet at falde tilbage på, hvis førstevalget glipper.

- Nogle søger kun én uddannelse, fordi det er det eneste, man vil ind på, og der må man jo se på, hvor mange år, man vil bruge af sit liv på at komme ind, siger Torben Theilgaard.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Uddannelse

Mandlige pædagoger

Forslag godkendt: Nu kan flere komme hurtigere gennem pædagoguddannelse

plejehjem.jpg

playLokker med højere løn: Kommune vil have flere ind på sosu-uddannelse

flodin1.jpg

playVirtuel undervisning saboteret med høj musik og porno

Cilla ellærling

playKvindelig elektrikerlærling med opråb: - Vi kan lige så meget, som mændene kan

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere