Foto: TV 2 Lorry

Rekordmange farlige forhold på metrobyggeriet

I 296 tilfælde var arbejdet på metrobyggeriet i København sidste år så farligt, at der var tale om brud på arbejdsmiløloven. Det er mere end en fordobling i forhold til 2013, hvor Arbejdstilsynet fandt farlige arbejdsforhold i 115 tilfælde. Det viser en gennemgang af Arbejdstilsynets rapporter om metroen, skriver Fagbladet 3F.

Tilsynschef Karsten Bach Christensen forklarer, at metroen har været under skærpet tilsyn siden maj sidste år.

- Vi synes, det er mange afgørelser, og der er stadig nogle alvorlige problemer. Vi finder stadig alvorlige overtrædelser derude, fortæller Karsten Bach Christensen.

Normalt giver Arbejdstilsynet 35 påbud pr. 1.000 ansat i byggebranchen. På metrobyggeriet er der nu udstedt 102 påbud pr. 1.000 ansat, eller tre gange så mange påbud, som normalt.

- Vi vil selvfølgelig gerne have antallet af påbud længere ned. Men samtidig er vi også glade for samarbejdet med Arbejdstilsynet. Vi synes, at når man ser på ulykkesfrekvensen, hvor vi i 2014 er under landsgennemsnittet, er en indikation på, at det går den rigtige vej, siger Sigurd Nissen-Petersen, der er kommunikationschef i Copenhagen Metro Team, til Fagbladet 3F.