Rekordmange etablerer virksomhed i Storkøbenhavn

2018 blev et rekordår for antallet af nye virksomheder. Omkring 36.400 nye virksomheder blev i alt oprettet, hvor hovedstaden stod for knap 17.000.

Der bliver oprettet flere og flere virksomheder i Danmark, og de fleste af dem bliver oprettet i hovedstaden. I 2018 kom der i alt knap 36.400 nye virksomheder til, hvor næsten 17.000 af dem blev oprettet i hovedstaden. Det viser en ny analyse fra analysevirksomheden og kreditinstituttet Experian. De mange nye virksomheder har en positiv betydning for dansk økonomi.

 - Med flere virksomheder på markedet øges konkurrencen, som er med til at sørge for, at arbejdskraft og kapital søger hen mod de mest effektive virksomheder. De mange nyetableringer kan altså være med til at hæve potentialet for økonomisk vækst i Danmark, fortæller Kristian Skriver, der er økonom i Dansk Erhverv i en pressemeddelelse fra Dansk Erhverv.

De fleste opretter virksomheder i hovedstaden

Ser man på tallene for oprettelsen af virksomheder, er det tydeligt, at de fleste af de nye virksomheder bliver etableret i hovedstaden. I hovedstaden blev der i 2018 oprettet 16.853 nye virksomheder, hvilket er en stigning på knap 1000 nye virksomheder i forhold til 2017, og sammenligner man med antallet i 2013, er det mere end en fordobling. Ifølge Kristian Skriver skyldes det, da der omkring storbyerne bor flest mennesker, og at der er mange, der har blod på tanden til at lave deres egen virksomhed. Derudover spiller opsvinget også en rolle.

 - Når der er god fremgang i national og international økonomi, giver det gode muligheder for at starte en ny virksomhed. Derudover giver den lave ledighed også en god mulighed for de nyopstartede, forklarer Kristian Skriver.

Ifølge Kristian Skriver vil udviklingen fortsætte i 2019 på samme niveau som i 2018.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

aalholm_kirke.jpg

playKrig mellem præster og menighedsråd: "Jeg har det elendigt", siger formand

fiskeauktion

playFiskegrossist i vildrede efter mink-aflivning: Frygter at brænde inde med tonsvis fiskeaffald

Boligpriser

Stigende boligpriser er blevet førstegangskøberes mareridt - få boligøkonomens bedste råd her

donald trump melania trump

Trump er færdig: Og det er blandt andet godt for Novo Nordisk

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere