'Sigøjnerbossen' Gimi Levakovic har 26 domme på samvittigheden. Foto: TV 2

Regeringen vil stramme: Folk som Gimi Levakovic skal ud

Sager som den om Gimi Levakovic, der ikke kan sendes ud af Danmark skal undgås. Men det kan blive svært.

Regeringen vil se på, om det er muligt at få ændret i Den Europæiske Menneskerettighedskonvention, så det i fremtiden vil være lettere at udvise kriminelle udlændinge som Gimi Levakovic.

Det sagde udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg, Venstre, og justitsminister Søren Pind, Venstre, på et åbent samråd i Folketingets Retsudvalg onsdag.

Et muligt bud på, hvornår de drøftelser kan komme på bordet, kan ifølge Søren Pind være i 2017, når Danmark har formandskabet for Europarådet.

Inger Støjberg har tidligere meldt ud, at hvis man er udlænding og er 'pivhamrende kriminel', så er man ikke velkommen i Danmark. Pivhamrende kriminel er en betegnelse, man med sindsro kan hæfte på Jimi Levakovic.

Han kom til Danmark som 2-årig i 1972, hvor hans forældre og ni søskende slog sig ned på Amager. Efter 7. klasse droppede Gimi Levakovic ud af skolen og begyndte i stedet på sin kriminelle løbebane - siden da har 'sigøjnerbossen fra København' indkasseret 26 domme for alt fra tricktyverier mod ældre til afpresning og trusler.

På onsdagens åbne samråd sagde Inger Støjberg også, at hun senere på året vil forsøge at ændre i reglerne for udvisning. Kriminelle udlændinge skal kunne udvises, medmindre det 'med sikkerhed' strider mod de internationale forpligtelser. Et udtryk, som den tidligere regering fjernede fra lovgivningen.

Det vil dog ikke gælde for EU-borgere, og da Gimi Levakovic er Kroat, ville det ikke have haft en effekt på hans sag.

Sidste forår undgik Gimi Levakovic efter en lang proces ved flere domstole at blive udvist af Danmark. Højesteret fastslog dengang, at en udvisning ville være i strid med Danmarks internationale forpligtelser.