Psykiatrisk centerchef trækker sig

 Centerchef Henrik Lublin er med øjeblikkelig virkning stoppet som leder af Psykiatrisk Center Glostrup

Hans fratræden kommer, efter at det psykiatriske center i Glostrup i de seneste dage har været i centrum på grund af omfattende overmedicinering af patienterne med antipsykotisk og beroligende medicin.

Henrik Lublins fratræden bekræftes af direktør i Region Hovedstadens Psykiatri, Martin Lund, som talte med Henrik Lublin fredag aften.

»Han har sagt til mig, at han føler, at hans ledelsesmæssige situation er blevet uholdbar, og derfor har han valgt at sige op«, siger Martin Lund til Politiken.

Sundhedsstyrelsen er i øjeblikket i gang med en større kulegravning af forholdene og behandlingen af patienterne på Psykiatrisk Center Glostrup.
Baggrunden er, at styrelsen og Embedslægerne i Hovedstaden i løbet af foråret har fået en række anonyme og navngivne indberetninger om massiv overmedicinering i Glostrup.

Henrik Lublin har som centerchef haft det overordnede ansvar for forholdene i Glostrup. Men indberetningerne og kritikken har især været rettet mod klinikchef Lars Søndergård, der har haft det daglige ansvar for medicineringen af de psykiatriske patienter.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Stevns Station

141 år gammel togstation skal flyttes

Jacob Gowland Jørgensen

playFamiliefar trodsede rejsevejledninger: - Jeg har brug for at komme væk fra hverdagen

mændenes hjem

Hjemløse sælger juletræer og får indtjeningen i egen lomme

FÆRDIGT INDSLAG(3)

playTingbjerg bygger sig ud af den hårde ghettoliste - beboer frygter opdelt lokalsamfund

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere